Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα καλύτερα οργανωμένα και πιο σύγχρονα μουσεία φωτογραφίας και φωτογραφικών μηχανών στην Ελλάδα -ίσως και σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη- ετοιμάζεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες στην πόλη της Δράμας, στο εκ βάθρων ανακαινισμένο αρχοντικό του καπνέμπορου Ιωάννη Αναστασιάδη ή αλλιώς «Μαρμάρινο Σπίτι», όπως το γνωρίζουν όλοι οι Δραμινοί.

Χτισμένο το 1875 στην ομορφότερη γωνιά της ακριτικής πόλης, στο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, το αρχοντικό Αναστασιάδη, μαζί με την πετρόχτιστη καπναποθήκη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, αποτελούν ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα, που για δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Δράμας.

Χάρη στο άοκνο ενδιαφέρον του Δραμινού επιχειρηματία και μεγάλου ευεργέτη της πόλης Άρη Θεοδωρίδη, μέσω της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ που έχει συστήσει ο ίδιος, το αρχοντικό Αναστασιάδη βγήκε από τη λήθη και την εγκατάλειψη του παρελθόντος και περιβάλλεται πλέον από έναν σύγχρονο αέρα αναγέννησης και επιμελημένης φροντίδας.

Μετά την πλήρη αποκατάστασή του, που διήρκεσε σχεδόν δυο χρόνια, το κτιριακό αυτό συγκρότημα απέκτησε μια διπλή ιδιότητα, αφού θα πρόκειται για ένα μουσείο μέσα σ’ ένα άλλο μουσείο. Το πρώτο μουσείο είναι το αρχοντικό αυτό καθεαυτό, με αποκατεστημένα όλα τα αυθεντικά, δομικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που το κάνουν μοναδικό στο είδος του. Το δεύτερο μουσείο αφορά τη νέα χρήση του καθώς θα στεγάσει μια μεγάλη συλλογή φωτογραφικών μηχανών, με ταυτόχρονη φιλοξενία ποικίλλων εκδηλώσεων και δράσεων.

   Μια συλλογή άνω των 1.500 μηχανών

Λίγους μήνες πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του μουσείου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ περιηγήθηκε στις εντυπωσιακές αίθουσες και στις μεγάλες σάλες του αρχοντικού που θα φιλοξενήσουν τη μεγάλη συλλογή φωτογραφικών μηχανών του ευπατρίδη επιχειρηματία και δωρητή Άρη Θεοδωρίδη.

«Περισσότερες από 1.500 μηχανές, μέρος της προσωπικής συλλογής του κ. Θεοδωρίδη, με τις παλαιότερες να τοποθετούνται χρονικά στα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ οι πιο σύγχρονες στην τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα, θα βρουν θέση στις προθήκες του νέου μουσείου, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της εξέλιξης της φωτογραφικής μηχανής και της χρήσης της» τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΥΚΛΩΨ Αναστάσιος Καραπαναγιωτίδης.

Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μοναδικά εκθέματα από την εξέλιξη του μέσου της φωτογραφίας, όπως φορητές camera obscura, μηχανές δαγκεροτυπίας, κατασκοπικές μηχανές από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και την ψυχροπολεμική περίοδο, στερεοσκοπικές και πανοραμικές μηχανές.

Στους χώρους του μουσείου θα υπάρχει ακόμα λειτουργικός σκοτεινός θάλαμος, αναπαράσταση φωτογραφικού studio εποχής και βιβλιοθήκη φωτογραφικών θεμάτων. Την ίδια ώρα, μια βόλτα στους εντυπωσιακούς χώρους του αρχοντικού και μουσείου θα ταξιδεύει τους επισκέπτες στη νεότερη ιστορία της Δράμας του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η λεπτομέρεια και η βαρύτητα που δόθηκε κατά την ανακαίνιση σε κάθε γωνιά του σπιτιού προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα στοιχεία της αυθεντικότητάς του, επανέφεραν τη χαμένη λάμψη στα δωμάτια και τους διαδρόμους, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και ορισμένα ενδιαφέροντα μυστικά. Για παράδειγμα, αναπάντεχο και εξέχον εύρημα της αρχιτεκτονικής μελέτης του κτίσματος αποτέλεσαν ο εντοπισμός και η ταύτιση των σπάνιων θυρόφυλλων με τα έγχρωμα υαλοστάσια στον κεντρικό διάδρομο. Μάλιστα, οι τότε τεχνίτες είχαν σχεδιάσει πάνω σε έναν τοίχο πώς θα τοποθετηθούν οι υαλοπίνακες. Το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε μετά την απομάκρυνση των παλιών βαφών.

   Τα πολυτελή υλικά της κατασκευής

«Στο συγκρότημα του καπνέμπορου Αναστασιάδη» εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής των συνεργείων συντήρησης Ιωάννα Δογάνη, «η επιλογή των υλικών κατασκευής και ο διάκοσμος αντανακλούν τα οικονομικά, κοινωνικά και τεχνολογικά δεδομένα του τελευταίου τετάρτου του 19ου αιώνα, αλλά και το status της οικογένειας.

Η χρήση πολυτελών υλικών στην κατοικία, όπως το εξαιρετικό πρόπυλο με το λαξευτό μάρμαρο και η μεγαλοπρεπής θολωτή κατασκευή της καπναποθήκης, αποτελούν ένα ιδιαίτερο και μοναδικό σύνολο για την ευρύτερη περιοχή της Δράμας.

Η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων της κατοικίας, όπως αποκαλύφθηκε μετά την αφαίρεση πολλαπλών στρώσεων νεότερων, μονόχρωμων βαφών, αποτελεί ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο. Η χρονολογία της ολοκλήρωσης του διακόσμου, το 1877, βρέθηκε να περιλαμβάνεται σε ένα διακοσμητικό θέμα, σε έναν από τους χώρους του ορόφου».

Από την πρώτη στιγμή που το σπίτι αγοράστηκε από την ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ», στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση και η ανάδειξη του αρχοντικού, αλλά και η σύνδεσή του με τη σύγχρονη κοινωνία ως χώρος μνήμης και τέχνης.

   Η αναπάντεχη ομορφιά κάτω από στρώσεις βαφής

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρχιτέκτονας μηχανικός Μαρία Μαγνήσαλη, «το συγκρότημα Αναστασιάδη αποτελεί ένα ξεχωριστό μνημείο της αστικής και πρώιμης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της Δράμας. Οι μορφολογικές αναφορές της μαρμάρινης οικίας ακολουθούν τη μείξη δυτικών και ανατολικών στοιχείων, που συναντάται στα σύγχρονα παλάτια της Κωνσταντινούπολης.

Η καπναποθήκη, η παλαιότερη της πόλης, κτισμένη τουλάχιστον τριάντα χρόνια πριν από την οικοδόμηση των άλλων καπναποθηκών, ακολουθεί ένα ακριβό και σπάνιο για ιδιωτικό έργο κατασκευαστικό μοντέλο με θολοδομίες, που προσφέρει όμως κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και ασφάλειας από φωτιά».

«Σε μια κομβικής σημασίας θέση, τη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας», συνεχίζει η κ. Μαγνήσαλη, «το κτήριο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ταυτότητα της πόλης και φωτογραφίζεται συχνά ήδη από το 1896. Με τα χρόνια, όμως, η πώληση και η κατάτμηση της περιουσίας και στη συνέχεια η δυσμένεια των ιδιοκτητών τους, οδήγησαν σε πολλές και άστοχες επεμβάσεις που επιβάρυναν βίαια την αρχιτεκτονική αξία του οικοδομήματος.

Με την ευκαιρία όμως της μελέτης ανακατασκευής του κτηρίου, τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία του αποκαλύφθηκαν βοηθώντας όχι μόνο την κατανόηση των πολλαπλών αλλαγών του κτηρίου, αλλά της ίδιας της ιστορίας του».

   Διάσωση της τοπικής ιστορίας

Στόχος όλης αυτή της μεγάλης και φιλόδοξης προσπάθειας του κ. Θεοδωρίδη αλλά και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ είναι το κτιριακό συγκρότημα του αρχοντικού Αναστασιάδη να συμβάλει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να ενταχθεί ενεργά στην σύγχρονη ζωή της κοινωνίας.

«Οι χώροι έκθεσης, στο μοναδικό αυτό μνημειακό σύνολο (σπίτι, καπναποθήκη και αύλειος χώρος), θα προσφέρουν τις συνθήκες εκείνες για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και τη σύνδεσή της με τις τέχνες, κυρίως με την τέχνη της φωτογραφίας» επισημαίνει ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, βασική επιδίωξη είναι η διάσωση και ενός μέρους της ιστορίας της πόλης μέσα από πρωτότυπα τεκμήρια, όπως οι φωτογραφίες. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την επίσημη παρουσίαση της πρώτης και ιδιαίτερα καλαίσθητης έκδοσης – λευκώματος της ΚΥΚΛΩΨ με τίτλο: «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της», ο κ. Θεοδωρίδης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Δραμινούς, με σκοπό τη δημιουργία ενός αρχείου με παλιές φωτογραφίες της περιοχής, τη διάσωση και την προβολή τους.

Ιδιώτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και συλλέκτες, έσπευσαν να συνδράμουν στο εγχείρημα αυτό, καταθέτοντας στην ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ το υλικό που είχαν στην κατοχή τους. Μέχρι σήμερα παραπάνω από 1.500 φωτογραφίες και 1.000 αρνητικά έχουν τεκμηριωθεί, ψηφιοποιηθεί και αρχειοθετηθεί, σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα ταξινόμησης. Το φωτογραφικό υλικό, μετά τη διαδικασία της καταγραφής επιστρέφεται στους κατόχους του, οι οποίοι διατηρούν και τα πνευματικά δικαιώματα. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και όποια προσφορά είναι πολύτιμη και ευπρόσδεκτη.

   Το κοινωνικό έργο της ΚΥΚΛΩΨ

Πέρα από την αγορά και την εκ βάθρων ανακατασκευή του αρχοντικού Αναστασιάδη και τη μετατροπή του σε μια κυψέλη τεχνών και πολιτισμού, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει η ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ με το μουσείο Μπενάκη αλλά και οι θεματικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στον χώρο της καπναποθήκης.

Επίσης, η ΚΥΚΛΩΨ προχώρησε και στην υλοποίηση σημαντικών άλλων δράσεων μεταξύ των οποίων:

Αποκατέστησε πλήρως την ιστορική οικεία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Κατασκεύασε ένα διεθνών προδιαγραφών σκοπευτήριο – προπονητήριο 25 μέτρων 10 θέσεων και 50 μέτρων, 5 θέσεων, με κτήριο βοηθητικών χρήσεων, σε ιδιόκτητη έκταση στην Καλλίφυτο Δράμας.

Ανέλαβε τη δημιουργία χώρου προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα στην περιοχή του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί, δημιουργούνται κτηριακές υποδομές που θα φιλοξενήσουν εκθέματα και ψηφιακό περιεχόμενο, για να ιχνηλατηθεί η πορεία των Ελλήνων στη θάλασσα, από το απώτερο παρελθόν μέχρι σήμερα.

Θεσμοθέτησε βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο ως τιμητική και χρηματική διάκριση σε ανθρώπους που έχουν αναδείξει με τη δράση και το έργο τους τη Δράμα.

Θεσμοθέτησε ετήσιο φωτογραφικό διαγωνισμό, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, χορηγώντας χρηματικά βραβεία.

Υποστηρίζει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ανέλαβε την έκδοση πολύ σημαντικών βιβλίων: «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της», «Έθνους αφύπνιση: Παύλος Μελάς», «ΑΔΡΙΑΣ. Ήταν όλοι τους ήρωες» και «Δράμα. Terra incognita».

Πηγή: amna.gr του Β. Λωλίδη

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιτροπή Αγώνα για την προάσπιση του Νοσοκομείου Δράμας

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, τα μέλη τοπικών συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενώνουμε τις φωνές μας για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας.

Δίνουμε τα χέρια και σχηματίζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο. Στέλνουμε δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτούμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Καλούμε σε Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 και ώρα 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.

Απαιτούμε ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας παντού. Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σωματεία – Σύλλογοι – Φορείς :

 1.     Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας
 2.     Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας
 3.      Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 4.     Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
 5.     Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
 6.     ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας
 7.     Επιμελητήριο Δράμας
 8.     Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
 9.     Ο.Ε.Β.Ε Δράμας
 10.   Συνταξιούχοι ΙΚΑ Δράμας
 11.   Συνταξιούχοι Δημόσιου Δράμας
 12.   Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Δράμας
 13.   Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
 14.   Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων
 15.   Σύλλογος Δικαστικών Υπάλληλων Δράμας
 16.   Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας
 17.   Ε.Λ.Μ.Ε Δράμας
 18.   Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ”
 19.   Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Δράμας
 20.   Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 21.    Σύλλογο Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ)
 22.   Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας
 23.   Σωματείο Ταξί Δράμας  «Ο Άγιος Χριστόφορος»
 24.  Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης
 25.   Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου
 26.   Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξηροποτάμου
 27.   Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου
 28.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας
 29.   Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Προσοτσάνης
 30.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων
 31.   Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού και Δενδρακίων Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 22 στελέχη του κόμματος στη Δράμα.

Μεταξύ τους και ο πρώην βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και τα μέλη της Ν.Ε. Μάρθα Μαλέζογλου και  Απόστολος Πανίδης.

Το κείμενο αποχώρησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές διαδρομές έφτασε στο τέλος  της. Όχι με δική μας ευθύνη, ούτε ως δική μας επιλογή.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμένη στενά με τις ζωές μας και τις πολιτικές μας επιλογές κι αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόφαση αποχώρησης. Τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσα από νίκες και ήττες δώσαμε έναν αγώνα πολλές φορές άνισο μα και τόσο συναρπαστικό.

Η συμβολή της ριζοσπαστικής αριστεράς στη σωτηρία του λαού από την κρίση και η έξοδος από τα μνημόνια είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες μας. Η υπεράσπιση κοινωνικών κατακτήσεων, ο διαρκής αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι αυτά για τα οποία μπήκαμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια και αυτά που μας ωθούν να συνεχίσουμε από διαφορετική πλέον θέση.

 

Δυστυχώς η λανθασμένη πολιτική στρατηγική που χαράχτηκε από την ηγεσία το 2019 και επικυρώθηκε στο τελευταίο συνέδριο του 2022 οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε οδυνηρές ήττες. Κυρίως όμως αυτή η στρατηγική μετέτρεψε μια συλλογική προσπάθεια σε ένα αρχηγικό κόμμα που σάρωσε οργανώσεις μελών και δημοκρατικές λειτουργίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα κινήματα, έχασε την επαφή του με τον κόσμο του μόχθου, απεκδύθηκε τον κοινωνικό του ρόλο για την υπεράσπιση των από κάτω.

Όλα αυτά στο όνομα μια θολής ιδέας περί κυβερνησιμότητας και μιας διεύρυνσης από τα πάνω με ότι πιο πολιτικά φθαρμένο υπήρχε στην χώρα. Η ισχυρότερη απόδειξη για τη λαθεμένη στρατηγική είναι τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου Μαΐου και του Ιουνίου.

Σ’ αυτό το κλίμα ιδεολογικής και πολιτικής ρευστοποίησης ήρθε και η εξαρχής λάθος συνεδριακή απόφαση για εκλογή προέδρου από τον «λαό» για να δώσει τη χαριστική βολή και να ολοκληρώσει την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση μιας λαϊκίστικης ηγετικής ομάδας δεν έχουμε ούτε ριζοσπαστική αλλά ούτε και αριστερά. Έχουμε πλέον το κόμμα Κασελάκη που οδηγείται από μια ομάδα σκληρών λαϊκιστών στο όνομα μιας «πατριωτικής αριστεράς».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά επεισόδια που συνέβησαν σε αυτό το δίμηνο και μας πλήγωσαν αρκεί μόνο η αναφορά στην διχαστική και βαθιά προσβλητική ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην τελευταία ΚΕ που έδειξε την πλήρη απουσία πολιτικής και κομματικής ενσυναίσθησης από μέρους του αλλά και από την ομάδα που τον καθοδηγεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υιοθετήσει την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα κι επιτίθεται ακόμα και στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2015-19 απαξιώνοντας με τις δηλώσεις τους  τον Α. Τσίπρα τον οποίο υποτίθεται πως σέβονται και τιμούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα μας γιατί μετακινείται με γοργούς ρυθμούς προς τα δεξιά όπως εξάλλου είχε δηλώσει και ο πρόεδρός του πως θέλει να τον οδηγήσει μερικούς μήνες πριν σε συνέντευξή του. Το όνειρό του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Ένα κεντροδεξιό κόμμα χωρίς όργανα  και χωρίς συλλογικές αποφάσεις που θα υπάρχει ελέω ενός αρχηγού-θεού.

Όχι στο όνομά μας!

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε αναγκασμένοι/ες να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ιδέες της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς από άλλα πολιτικά μετερίζια. Αφήνουμε με λύπη ένα κόμμα που μας τίμησε αλλά και το τιμήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

 • Αγαθαγγέλλου Αναστασία
 • Αντώνογλου Πασχάλης
 • Αραμπίδης Διομήδης
 • Βάλλας Θάνος
 • Δεληγιαννίδου Νόπη
 • Ηλιάδης Ηλίας
 • Θεοχάρης Τάσος
 • Καραγιαννίδου Αθηνά
 • Καραγιαννίδης Χρήστος
 • Καρατζόγλου Κωνσταντινιά
 • Λιλίτσης Δημήτρης
 • Μαλέζογλου Μάρθα
 • Μωυσίδου Στέλλα
 • Πανίδης Απόστολος
 • Παπακωνσταντίνου Βάσω
 • Παπακωνσταντίνου Άννα
 • Ποτούρης Φώτης
 • Σταματιάδου Αικατερίνη
 • Σταματιάδου Μαρία
 • Σταματιάδου Ελένη
 • Σταματιάδης Δημήτρης
 • Τικοπούλου Κατερίνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Δράμας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή σε οικισμό της Δράμας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της παθούσας και να αποβιβάζεται ο ένας δράστης  παραλαμβάνοντας τα συμφωνηθέντα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους, ενώ σημειώνεται ότι κατά σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του ανωτέρου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Τραγωδία στη Δράμα: Πετάχτηκε στο δρόμο για να σώσει σκυλί και σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ΚΤΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσημη έναρξη της 20ης επετειακής χρονιάς της Ονειρούπολης Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Νέο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα. Νεκροί και οι δύο οδηγοί

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Λύση στο ΕΣΥ μόνο με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και μισθοί του 2012

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας αφορά όλους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Τέλος ο προπονητής της Δόξας με γνώμονα το καλό της ομάδας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με ΕΤΙΚΕΤΑ Σχολείου eTwinning 2023-2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού στη Δράμα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 15:30 έως 20:30

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Απορρόφηση από το ΔΠΘ των τμημάτων της Δράμας που φεύγουν από το ΔΙΠΑΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο “θάνατος του εμποράκου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Αιμοδοσίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 8.30π.μ – 13μ.μ

Πολιτιστικά25 λεπτά πριν

Αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι τής Ηπείρου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ώρες πριν

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

ΜΕΡΑ25: Επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Εκπαιδευτικά3 ημέρες πριν

Αν οι υποψήφιοι επιλέγουν το τμήμα Δασολογίας και από το 4ο πεδίο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Μεταφέρονται οι αγώνες κυπέλλου από 29 Νοεμβρίου στις 6 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Η Δράμα συμμετέχει στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Οι αποχωρήσεις δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα – Δεν ήταν αγεφύρωτο το χάσμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Τα Βαλδίρκεια 2023 την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Ανοιχτή η αγορά από τις 11 έως τις 3 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα, ΟΧΙ στον αφανισμό μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Το κλείσιμο των καταστημάτων είναι προαιρετικό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Η Μαρία Μάλλη για την πρόταση “Ειδικού οικονομικού – φορολογικού καθεστώς στο νομό μας”

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών