Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ TE Δράμας: Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 80 χρόνια της ΕΠΟΝ, που συνδιοργάνωσαν η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, το ΤΣ Δράμας της ΚΝΕ και το παράρτημα Δράμας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την Κυριακή 19 Φλεβάρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δράμας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Παύλος Ιμσιρίδης, πρόεδρος του παραρτήματος Δράμας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και ο Βαγγέλης Παντούλης, γραμματέας του ΤΣ Δράμας της ΚΝΕ.

Την κεντρική πολιτική ομιλία έκανε ο Γιάννης Βοζίκης, μέλος της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στον ηρωικό αγώνα της ΕΠΟΝ ενάντια στους ναζί και φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Έναν αγώνα που, όπως σημείωσε «πήγαζε από τα ιδανικά της λευτεριάς, της εναντίωσης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και του συστήματος που τους γεννά, της πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας χωρίς ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές, έναν αγώνα στον οποίο το ΚΚΕ υπήρξε ψυχή, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Η σημαία του αγώνα, η σημαία που βάφτηκε κατακόκκινη από το αίμα των αγωνιστών της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, δεν έχει καμιά θέση δίπλα στις βρώμικες σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτές τις αφήνουμε χάρισμα στα αστικά κόμματα που δίνουν «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, και έχουν φροντίσει να γίνει η χώρα μας μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, μετατρέποντάς τη σε θύτη άλλων λαών αλλά και σε πιθανό θύμα, στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον λαό μας.

Τις αφήνουμε χάρισμα σε όσους ορκίζονται πίστη στις σάπιες αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποτάσσει τις λαϊκές ανάγκες στη φρικιαστική λογική «κόστους-οφέλους» που έχουν συνυπογράψει με την πολιτική τους όλες οι αστικές κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα, είτε δήθεν προοδευτικές είτε φιλελεύθερες.

(…) Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο καθαρό πως όταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, μιλούν για «ανάπτυξη» δεν απευθύνονται στον λαό αλλά στους μετόχους των μεγάλων ομίλων.

Σήμερα είναι ακόμα πιο φανερό ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη όχι μόνο δεν οδηγεί σε καλυτέρευση των όρων ζωής του λαού αλλά αντίθετα τροφοδοτείται από το τσάκισμα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του, από την αφαίμαξή του μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων, από την εντατικοποίηση της εργασίας.

Ας μην πάμε μακριά, το βλέπουμε και δίπλα μας. Δεν έχουμε άλλωστε και στη Δράμα κερδοφόρες επιχειρήσεις; Όταν πάει καλά η επιχείρηση, μας λένε, κερδίζει κι ο εργάτης. Τι αποδείχτηκε όμως; Ότι ο καπιταλιστής κοιτάζει πάντα το συμφέρον του, κι αυτό δεν συναντιέται πουθενά με το συμφέρον του εργάτη. Εκτός κι αν κάνουμε λάθος και συμφέρον του εργάτη είναι η εργασιακή ομηρία των τρίμηνων συμβάσεων, η δουλειά χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας, οι μαζικές απολύσεις εν μία νυκτί και η λίστα συνεχίζεται.

Το ΚΚΕ σάς καλεί να σκεφτείτε: πότε κατάφεραν οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να αποσπάσουν κατακτήσεις; Μήπως από κάποιο νομοσχέδιο της ΝΔ; Μήπως από κάποια πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως κέρδισαν γιατί ήρθε μια «λιγότερο κακή» κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Κέρδισαν μόνο όταν με την οργάνωση και τον αγώνα τους απέδειξαν ότι για να κερδίσει κάτι ο εργαζόμενος πρέπει να χάσει ο καπιταλιστής».

Κλείνοντας, τόνισε «Η ακρίβεια, η αβεβαιότητα, η εργασιακή ζούγκλα, τα λεφτά που τελειώνουν στα μισά του μήνα δεν είναι κάποιο κακό της μοίρας μας. Έχουν αιτία, πολύ συγκεκριμένη, κι αυτή είναι το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που ζούμε σήμερα. Και, κυρίως, έχουν διέξοδο. Κι αυτή βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου ο λαός θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

Γιατί όσο κι αν υπάρχουν περίοδοι, όπως αυτή που ζούμε σήμερα, όπου όλα μοιάζουν ακίνητα και ο αρνητικός συσχετισμός ρίχνει βαριά τη σκιά του, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καπιταλισμός είναι παντοδύναμος. Τα όρια του αρχίζουν να φαίνονται και σήμερα. Το φάρμακο για ένα πρόβλημα στην Οικονομία γίνεται δηλητήριο για κάποιο άλλο. Έχουν στενέψει πλέον τα περιθώρια ελιγμών, η δυνατότητα του συστήματος να κατευνάζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, η πάλη για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όχι μόνο δεν είναι ανώφελη αλλά είναι πιο σύγχρονη και επίκαιρη από ποτέ.

Ανώφελο, άλλωστε, έλεγαν κάποιοι ότι ήταν να αντισταθεί ο λαός μας στους ναζί και φασίστες κατακτητές, που η παντοδυναμία τους στις συνθήκες της Κατοχής έμοιαζε ανυπέρβλητη.

Οι ΕΠΟΝίτες και οι ΕΠΟΝίτισσες όμως, όλοι αυτοί οι γνωστοί και άγνωστοι ήρωες που τιμάμε με τη σημερινή μας εκδήλωση, αρνήθηκαν να υποταχτούν, αρνήθηκαν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και πάλεψαν, έδωσαν το είναι τους και τη ζωή τους για μια Ελλάδα πραγματικά λεύτερη από ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές.

Με την έμπνευση, την πείρα και το κουράγιο που μας δίνει ο τιτάνιος αγώνας της ΕΠΟΝ, δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην καθημερινή πάλη για να ανασάνει ο λαός μας, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, στον δρόμο, στην κάλπη, παντού. Στον αγώνα για να πάρει τελικά ο λαός μας την τύχη του στα χέρια του, για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον και να οικοδομήσει την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Γεωργιάδης, διδάκτωρ Ιστορίας, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στη δράση της ΕΠΟΝ στην περιοχή της Δράμας, ενώ στο τέλος διαβάστηκαν τα ονόματα των αγωνιστών και αγωνιστριών της ΕΠΟΝ, με καταγωγή από τη Δράμα, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά.

Μετά την ανάγνωση των ονομάτων, με ιδιαίτερη συγκίνηση, οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν, υπό τη συνοδεία ακορντεόν, το πένθιμο εμβατήριο «Επέσατε θύματα». Η εκδήλωση έκλεισε με αντάρτικα τραγούδια.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας στην Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού με Συμμετοχή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελου Καλλία

Ο κος Άγγελος Καλλίας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κος Καλλίας, ως εκπρόσωπος της ΠΟΞ και ως πρόεδρος από μια οινική περιοχή, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη για την δημιουργία του εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού που στόχο έχει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Ο κος Καλλίας ανέφερε: “Βρισκόμαστε εδώ, άνθρωποι από διαφορετικούς κλάδους, από την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα, με στόχο να αναδείξουμε τα διδάγματα από την παρελθοντική εμπειρία και να προτείνουμε καινοτόμες λύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια υλοποίηση της πρωτοβουλίας του υπουργείου και η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού.”

Η εναρκτήρια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού τουρισμού κυρίας Έλενας Ράπτη. Όπου η Υπουργός επισήμανε τη σημασία του οινοτουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση εργασίας Δήμαρχου Δοξάτου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Παρών ήταν επίσης

ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης,

κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο

Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Παρούσα στη μάχη των Ευρωεκλογών με τη Νέα Δημοκρατία είναι η Δραμινή Ανδρούλα (Άντρη) Παράσχου, όντας η νεότερη υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η νεαρή δικηγόρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ξηροπόταμο ξεκίνησε και επίσημα την περιοδεία της από το νομό Δράμας συναντώντας αρκετό κόσμο, αλλά και μια σειρά από θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής και στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναντήσεις της μεταξύ άλλων περιελάμβαναν

  • τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεο,
  • τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη,
  • τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη,
  • το Δήμαρχο Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο,
  • το Δήμαρχο Νευροκοπίου, Ελευθέριο Ταμπουρίδη,
  • το Δήμαρχο Προσοτσάνης, Θεόδωρο Αθανασιάδη,
  • τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ Δράμας, Αλέξανδρο Γεωργιάδη,
  • τον Πρόεδρο ΤΕΕ, Στέφανο Γεωργιάδη και
  • την Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Δράμας, Νίνα Παπαδοπούλου, αλλά και
  • την Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα.

Παράλληλα, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις RAYCAP και ΝΕΟΓΑΛ, αλλά και τη λαογραφική έκθεση της Επιτροπής Νέων Μικρόπολης.

Με αφορμή τις επισκέψεις, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, η Ανδρούλα Παράσχου τόνισε:

Η Δράμα είναι ο τόπος μου, το μέρος που γεννήθηκα και αγαπώ. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας μου, συνάντησα χθες και σήμερα αρκετούς από τους θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που σε κρίσιμες εποχές κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης στο νομό μας.

Εισέπραξα πολύ θετική υποδοχή και κυρίως μια κοινή αντίληψη πως η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Για αυτό, στις 9 Ιουνίου ζητώ τη στήριξη σας.

Ζητώ να είμαι η επιλογή σας από τη νέα γενιά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

Χρηστικά2 μήνες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Παρουσίαση βιβλίου “Η Φλό στον δρόμο”, από την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραμινών και φίλων Θεσσαλονίκης ΥΔΡΑΜΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

1ο Βραβείο πήρε η σχολική εφημερίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε διεθνή διαγωνισμό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Δράμα 86 επί της ΑΕΚ και πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου

Πολιτιστικά14 ώρες πριν

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “Σασπένς”

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Εγγραφή στην Επαγγελματική Σχολή Δράμας της ΔΥΠΑ

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Summer in Drama υπό την αιγίδα της ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Ο Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας στην Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Συνάντηση εργασίας Δήμαρχου Δοξάτου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη για τον ΠΟΝΤΟ και την ΑΡΜΕΝΙΑ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος με 4.100 δυναμιτάκια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Δημάρχου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ισοπαλία εκτός ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού για τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

1ο Τουρνουά Μπάσκετ “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών