Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Δημοσιεύθηκε

στις

Θ. Ξανθόπουλος στο Drama tvΟυσιαστικό το αποτύπωμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα-Σημαντικές οι δεσμεύσεις του για τερματισμό της απομόνωσης της περιοχής μας και άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου- Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την πρότασή μας για ανάταξη όλης της κοινωνίας

“Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τα τελευταίο διάστημα, δύο φορές τη Δράμα. Την πρώτη όταν δινόταν η μητέρα των μαχών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Δράμας απέναντι στη πανδημία. Πολύ ουσιαστική ήταν η επίσκεψη του πριν λίγες ημέρες στη Δράμα και οι σημαντικές δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες της περιοχής. Τόσο για το νοσοκομείο και την αναβάθμισή του, όσο και την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, τη νέα χΆραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, την ίδρυση γραφείου Επιθεώρησης μεταλλείων στη Δράμα”.

Αυτά τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο  δημοσιογράφο Σπ. Λάτσα και την εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική” για το Dramatv.gr και το Politico Plus. Και πρόσθεσε:

–   Η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία που εκκρεμεί χρόνια εκφράζει την απομόνωση της Δράμας. Το έργο έπρεπε να έχει γίνει χθες και αν η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθούσε τους στόχους που είχαμε θέσει, ενδεχομένως να ήταν έτοιμος σήμερα ο δρόμος.

–   Η λεγόμενη πρόταση Κατσιμίγα για νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ώστε να συμπεριλαμβάνει τη Δράμα και τις Σέρρες, συγκεντρώνει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων της πόλης μας. Οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν ξεπερνούν το 4% του συνολικού έργου και θεωρούμε ότι η πρόταση είναι απόλυτα λογική και μπορεί να υλοποιηθεί.

–   Το Γραφείο Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα είναι θεσμική παρέμβαση αφού η κοιτίδα της μαρμαροβιομηχανίας βρίσκεται στην περιοχή μας.

–   Την διάρκεια της πανδημίας κατανοήσαμε όλοι, πλην της κυβέρνησης, ότι ένα επαρκώς χρηματοδοτημένο και καλά στελεχωμένο ΕΣΥ είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας. Απαιτείται συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και αύξηση του εισαγωγικού μισθού. Η κυβέρνηση το αρνείται.

–   Πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο εντατικολόγων με αποτέλεσμα να μείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας με ένα γιατρό, δηλ. ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην Παθολογική κλινική. Η κυβέρνηση επιστρατεύει γενικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα και οι περιοχές αυτές να μένουν χωρίς γιατρούς και να καλούνται να κάνουν εφημερίες σε ειδικότητες που δεν γνωρίζουν. Γι αυτό κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά. Η απαξίωση των δομών υγείας από την κυβέρνηση είνα πλήρης.

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε επίσης, μεταξύ άλλων ότι:

–  Το πρόγραμμα μας είναι πλήρως κοστολογημένο, γύρω στα 5,5 δις ετησίως και ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί να το διαχειριστεί. Κανείς δεν ρωτάει τον Μητσοτάκη που θα βρει χρήματα ενώ η κυβέρνηση του έκανε 9 δις απευθείας αναθέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ξοδεύει χρήματα σε κολλητούς και ημέτερους, χρήματα που δεν φτάνουν στην πραγματική οικονομία.

–   Οι προτάσεις μας ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως το να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ. Πολλά μέτρα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η ρύθμιση χρεών είναι δέσμευση για να φύγει ο βραχνάς από τις οικογένειες. Για να προστατευθεί η α΄κατοικία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη.

–   Δεσμευόμαστε επίσης για ένα δίκαιο, λειτουργικό, αποτελεσματικό κράτος δικαίου που θα σέβεται τον πολίτη. Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε εφιαλτικά καθεστώτα. Ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να σταθεί σε καμία χώρα. Εδώ ζητά εκ νέου εντολή. Οφείλουμε στην ιστορία, στη θέση μας στην ΕΕ και σε αυτό που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου.

–  Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνο των προβλημάτων τον Κυρ. Μητσοτάκη. Εμείς μιλάμε με τον κόσμο και αίσθησή μας είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι νικηφόρο. Γι΄ αυτό πρέπει να φτάσει παντού το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για συνολική ανάταξη της κοινωνίας, όχι μόνο των ημετέρων. Και ο μόνος τρόπος είναι να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, κατέληξε.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έναρξη λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών.

Ο δήμος Δράμας ενημερώνει τους δημότες του ότι τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη δήλωση καθαρισμού οικοπέδων στην ιστοσελίδα https://akatharista.apps.gov.gr.

Χρήστες της εφαρμογής είναι: α) φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές, υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται:

α. σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

β. σε περιοχές εντός ορίων οικισμών, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

γ. σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια των περ. α) και β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, και

δ. εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Η είσοδος στην πλατφόρμα πραγματοποιείται με τους κωδικούς TaxisNet και η αίτηση ολοκληρώνεται σε τρία στάδια: Στοιχεία οικοπέδου, στοιχεία δηλούντος και ενέργειες πυρασφάλειας. Οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν έως 30-6-2024 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της παραπάνω πλατφόρμας δήλωση περί καθαρισμού των οικοπέδων τους, ως οφείλουν.

Ο καθαρισμός σύμφωνα με την προαναφερθείσα πυροσβεστική διάταξη περιλαμβάνει:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Η νέα πλατφόρμα εκτός των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων ιδιοκτητών, έχει και ψηφιακή υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται καταγγελίες για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.

Ο Δήμος, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, θα  προβεί στη διενέργεια αυτεπάγγελτης αυτοψίας, εξέτασης καταγγελιών για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων του άρθρου 1 της αρ. 20/2024 πυροσβεστικής διάταξης, καθώς και στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους υπόχρεους που υπέβαλαν θετική δήλωση στην ειδική  πλατφόρμα.

Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση του άρθρου 3 της αρ. 20/2024 πυροσβεστικής διάταξης, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Επιπλέον στη περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο, ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης,  προβλέπεται τιμωρία με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα (180) έως τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από εβδομήντα (70) ευρώ, ούτε ανώτερο από εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες που καθάρισαν τα οικόπεδά τους ή θα τα καθαρίσουν στο εγγύς μέλλον να το δηλώσουν μέσω της παραπάνω πλατφόρμας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδες περιφρούρησης στα περιαστικά δασύλλια της Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ομάδες περιφρούρησης και προστασίας των περιαστικών δασυλλίων και άλλων ευαίσθητων περιοχών συγκροτήθηκαν στη Δράμα. Πρόκειται για εθελοντικές ομάδες που είναι ενταγμένες στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Οικολογικής Κίνησης.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Μιχαήλ Μουρβετίδη καταρτίστηκε Πρόγραμμα Περιφρούρησης, προκειμένου για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για την θερινή περίοδο του έτους 2024.

Επιπλέον, κάποιοι Δήμοι, έχουν συγκροτήσει και προγραμματίσει ομάδες φρούρησης με τις εθελοντικές ομάδες που έχουν οργανώσει και σε συνεργασία με άλλους φορείς των περιοχών. Επίσης, μπορούν και άλλοι Δήμοι να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις για την φύλαξη των ευαίσθητων περιοχών των διοικητικών ορίων των Δήμων τους.

Πηγή: ertnews – Τασούλα Κρητικού

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράμα: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, συνελήφθη στη Δράμα.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση του δράστη στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τον ημεδαπό να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης, κλώνοι κάνναβης σε στάδιο αποξήρανσης συνολικού βάρους 278 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 103 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Πολιτιστικά1 μήνα πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

Χρηστικά3 μήνες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

1ο Βραβείο πήρε η σχολική εφημερίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε διεθνή διαγωνισμό

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραμινών και φίλων Θεσσαλονίκης ΥΔΡΑΜΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Νίκησε τον Ποσειδώνας Μηχανιώνας με 2-1 και ελπίζει η Δόξα Δράμας

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της First Lego League στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Πέτρος Τσολιάς υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Καθαρισμός οικοπέδων και εκτάσεων μέχρι 30 Απριλίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες πριν

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης στο Metropolis 95,5 FM για τον Κωνσταντέλια

Εκπαιδευτικά7 ώρες πριν

Το 2ο Βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ8 ώρες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ8 ώρες πριν

Κύριε Τοψίδη, οι Περιφερειάρχες δεν κάνουν εξωτερική πολιτική

Εκπαιδευτικά1 ημέρα πριν

Αποτελέσματα εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Ομάδες περιφρούρησης στα περιαστικά δασύλλια της Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Δράμα: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Η κανονικότητα: Χρέος 405 δισεκ, 780.000 εταιρίες και 2 εκατ. νοικοκυριά εκτός δανεισμού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Πλοία του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο νέο λιμάνι της Καβάλας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Η Καλίσσα Αποστολίδου επικεφαλής της Raycap

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Πανελλήνια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη – Διαδραστική διημερίδα στη Δράμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Πολιτιστικά1 εβδομάδα πριν

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “Σασπένς”

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Εγγραφή στην Επαγγελματική Σχολή Δράμας της ΔΥΠΑ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών