Connect with us

Βουλευτικές 2023

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Δημοσιεύθηκε

στις

Θ. Ξανθόπουλος στο Drama tvΟυσιαστικό το αποτύπωμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα-Σημαντικές οι δεσμεύσεις του για τερματισμό της απομόνωσης της περιοχής μας και άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου- Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την πρότασή μας για ανάταξη όλης της κοινωνίας

“Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τα τελευταίο διάστημα, δύο φορές τη Δράμα. Την πρώτη όταν δινόταν η μητέρα των μαχών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Δράμας απέναντι στη πανδημία. Πολύ ουσιαστική ήταν η επίσκεψη του πριν λίγες ημέρες στη Δράμα και οι σημαντικές δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες της περιοχής. Τόσο για το νοσοκομείο και την αναβάθμισή του, όσο και την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, τη νέα χΆραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, την ίδρυση γραφείου Επιθεώρησης μεταλλείων στη Δράμα”.

Αυτά τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο  δημοσιογράφο Σπ. Λάτσα και την εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική” για το Dramatv.gr και το Politico Plus. Και πρόσθεσε:

–   Η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία που εκκρεμεί χρόνια εκφράζει την απομόνωση της Δράμας. Το έργο έπρεπε να έχει γίνει χθες και αν η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθούσε τους στόχους που είχαμε θέσει, ενδεχομένως να ήταν έτοιμος σήμερα ο δρόμος.

–   Η λεγόμενη πρόταση Κατσιμίγα για νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ώστε να συμπεριλαμβάνει τη Δράμα και τις Σέρρες, συγκεντρώνει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων της πόλης μας. Οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν ξεπερνούν το 4% του συνολικού έργου και θεωρούμε ότι η πρόταση είναι απόλυτα λογική και μπορεί να υλοποιηθεί.

–   Το Γραφείο Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα είναι θεσμική παρέμβαση αφού η κοιτίδα της μαρμαροβιομηχανίας βρίσκεται στην περιοχή μας.

–   Την διάρκεια της πανδημίας κατανοήσαμε όλοι, πλην της κυβέρνησης, ότι ένα επαρκώς χρηματοδοτημένο και καλά στελεχωμένο ΕΣΥ είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας. Απαιτείται συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και αύξηση του εισαγωγικού μισθού. Η κυβέρνηση το αρνείται.

–   Πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο εντατικολόγων με αποτέλεσμα να μείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας με ένα γιατρό, δηλ. ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην Παθολογική κλινική. Η κυβέρνηση επιστρατεύει γενικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα και οι περιοχές αυτές να μένουν χωρίς γιατρούς και να καλούνται να κάνουν εφημερίες σε ειδικότητες που δεν γνωρίζουν. Γι αυτό κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά. Η απαξίωση των δομών υγείας από την κυβέρνηση είνα πλήρης.

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε επίσης, μεταξύ άλλων ότι:

–  Το πρόγραμμα μας είναι πλήρως κοστολογημένο, γύρω στα 5,5 δις ετησίως και ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί να το διαχειριστεί. Κανείς δεν ρωτάει τον Μητσοτάκη που θα βρει χρήματα ενώ η κυβέρνηση του έκανε 9 δις απευθείας αναθέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ξοδεύει χρήματα σε κολλητούς και ημέτερους, χρήματα που δεν φτάνουν στην πραγματική οικονομία.

–   Οι προτάσεις μας ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως το να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ. Πολλά μέτρα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η ρύθμιση χρεών είναι δέσμευση για να φύγει ο βραχνάς από τις οικογένειες. Για να προστατευθεί η α΄κατοικία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη.

–   Δεσμευόμαστε επίσης για ένα δίκαιο, λειτουργικό, αποτελεσματικό κράτος δικαίου που θα σέβεται τον πολίτη. Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε εφιαλτικά καθεστώτα. Ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να σταθεί σε καμία χώρα. Εδώ ζητά εκ νέου εντολή. Οφείλουμε στην ιστορία, στη θέση μας στην ΕΕ και σε αυτό που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου.

–  Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνο των προβλημάτων τον Κυρ. Μητσοτάκη. Εμείς μιλάμε με τον κόσμο και αίσθησή μας είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι νικηφόρο. Γι΄ αυτό πρέπει να φτάσει παντού το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για συνολική ανάταξη της κοινωνίας, όχι μόνο των ημετέρων. Και ο μόνος τρόπος είναι να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, κατέληξε.

Βουλευτικές 2023

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φίλες και Φίλοι,

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μία νίκη της Δράμας, της Δράμας που αγωνιά και αγωνίζεται, της Δράμας που διεκδικεί, της Δράμας που απαιτεί, της Δράμας που όλοι ονειρευόμαστε. Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, δημόσια δηλώνω ότι θα τιμήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ξεκάθαρη εντολή που μου δώσατε. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς και μετερίζια, για το καλό του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αγάπη και την στήριξή σας.

Δημήτρης Κυριαζίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο

Βουλευτικές 2023

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες της Δράμας…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατήγαγαν σαρωτική νίκη με πολύ σπουδαία διαφορά περίπου 21% απέναντι σε ένα γηρασμένο αντιπολιτευτικό συνονθύλευμα που πάλεψε με άρνηση και ύβρεις να σκοτεινιάσει το φως.

Το μέλλον της πατρίδας προδιαγράφεται λαμπρό, παρ’ όλο που, λόγω του ναρκοθετημένου από την απλή αναλογική αποτελέσματος, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες για την επόμενη κυβέρνηση.

Με τιμήσατε με χιλιάδες σταυρούς. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος κάθε κοινής προσδοκίας.

Προς ώρας, χρέος όλων είναι να μην αφήσουμε κανέναν εφησυχασμό να μας κυριεύσει λόγω του εκλογικού μας θριάμβου. Στα τέλη Ιουνίου, θα πρέπει να επαναλάβουμε αυτό τον θρίαμβο εξασφαλίζοντας μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνησή μας, ώστε η χώρα μας να πορευθεί απρόσκοπτα προς το μέλλον της προόδου και του φωτός που επιδιώκουμε.

Καλά συναπαντήματα… Στο δρόμο που χαράσσει η ευθύνη κι η αγάπη για τον τόπο μας!

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Βουλευτικές 2023

Ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου για την επανεκλογή του

Κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επικείμενη εκλογική μάχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δραμινές, Δραμινοί,

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας και με επανεκλέξατε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα. Έχοντας πλέον εμπειρία και γνώση δεσμεύομαι για μια ακόμη φορά απέναντί σας ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα των συμπολιτών και της περιοχής μας, όπως έκανα και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Ταυτόχρονα καλώ όλους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες, παρά την δικαιολογημένη απογοήτευσή τους από το αποτέλεσμα των εκλογών, να συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να δώσουμε όλοι μαζί την επόμενη κρίσιμη εκλογική μάχη.

  • Για να φέρουμε ελπίδα και προοπτική στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
  • Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
  • Για να ενισχύσουμε τη λειτουργία του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.
  • Για να παραμείνει η Αριστερά ηγεμονική δύναμη στη κοινωνία.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες πριν

Συνέντευξη της Κικής Παπαζώτου στον Τάσο Αποστολίδη

Χρηστικά11 ώρες πριν

Η ώρα του παιδιού δείχνει… goldy.gr!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Elegant κοσμήματα για… ξεχωριστές στιγμές!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Έπιπλα απαράμιλλης ποιότητας και αισθητικής!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Λεκάνες τουαλέτας που παντρεύουν λειτουργικότητα και αισθητική!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Όλα για τα νύχια!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Ρούχα online για άνδρες και γυναίκες που ξεχωρίζουν!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών