Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Όλγα Καρατζόγλου, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιατί ασχολήθηκα με τα κοινά.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά κρατά εδώ κι αρκετά χρόνια από το συνδικαλισμό στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων έως την υπεράσπιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Στην υπεράσπιση του δημόσιο χώρου αλλά και στην διεκδίκηση μιας δίκαιης και αλληλέγγυας κοινωνίας.

Από το 2019 είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα και προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθώ στην ανάδειξη των κοινωνικών προτεραιοτήτων που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Ήταν αναπόφευκτο λοιπόν καθώς βλέπω την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η περιφέρεια και ο νομός μας, να θελήσω να αγωνιστώ όσο μπορώ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Εδώ και χρόνια βλέπουμε τη συστηματική υποβάθμιση της περιφέρειας αλλά κι ολόκληρης της χώρας. Έτσι με το  να κοιτάμε τη “δουλίτσα” μας ο καθένας και η καθεμιά,  μας καθιστά συνενόχους, όπως και συνενόχους μας καθιστά το να ψηφίζουμε αυτούς που λάμπουν δια της ανικανότητάς τους, αυτούς που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα αξιώματα σαν μπίζνες για πλουτισμό και άσκηση εξουσίας χωρίς όρια.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού συνεχίζει να είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και όσο η δεξιά συνεχίζει να υπερτερεί κι εδώ τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η ζωή των πολιτών της περιφέρειας μας αλλά και τόσο αβέβαιο θα συνεχίζει να είναι το μέλλον των παιδιών μας.

Οι πυρκαγιές στον Έβρο έδειξαν με τον πιο εκωφαντικό τρόπο την απουσία σχεδιασμού αλλά και την πλήρη κατάρρευση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Η αποκάλυψή λίγες μέρες μετά της αδειοδότησης στα καμένα για το στήσιμο αιολικού πάρκου αποκαλύπτει και στον πιο αδαή πως η περιφερειακή αρχή χέρι χέρι με την κυβέρνηση οδηγεί το περιβάλλον και τους ανθρώπους στον όλεθρο με μοναδικό σκοπό το επιχειρηματικό όφελος. Ακόμα και πάνω σε αποκαΐδια δάσους.

Γιατί με τον Στέργιο Ηλιόπουλο;

Η πορεία του Στέργιου στα αυτοδιοικητικά έχει δείξει και την αποτελεσματικότητα και το ήθος αλλά και το πολιτικό όραμα που έχει για μια αριστερή και οικολογική πορεία που πρέπει να έχει ο τόπος.

Έχουμε τις ίδιες αξίες, απόψεις και θέσεις, τα ίδια πιστεύω και η εντιμότητα και καθαρότητά του τη σημερινή εποχή είναι σπάνιες. Έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου και είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει τέλος στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Η αγάπη που εισπράττω από τους πολίτες για αυτόν, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που του έδειξα.

Η κοινή συνιστάμενη μας σε αυτή την πορεία είναι ο άνθρωπος, το περιβάλλον και οι ανάγκες τους που πρέπει να εκπληρωθούν. Πέρα από την αποτυχημένη άποψη του σωτήρα που καλλιεργούν οι άλλες παρατάξεις ο Στέργιος Ηλιόπουλος ζει μέσα σε την συλλογικότητα και μέσα από αυτήν προχωρά με όλους κι όλες μας μαζί.

Σχετικά με τον κ. Κατσιμίγα.

Είναι γνωστό πως η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια υπό την καθοδήγηση του Κ. Κατσιμίγα που ήταν και αυτό που ηγήθηκε της παράταξης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Είναι πραγματικά τιμή μου να συμμετέχω στην παράταξη που ηγήθηκε ο Κώστας Κατσιμίγας, ο άνθρωπος που έκανε την αρτιότερη και πιο συμφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σιδηροδρομική Εγνατία. Είναι η μόνη μελέτη όπου το τρένο περνά μέσα από την πόλη της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών και δεν τις συνδέει με κάθετους άξονες, είναι οικονομικότερη και συντελεί στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας. Δυστυχώς, καμιά άλλη παράταξη δεν υποστήριξε αυτή τη μελέτη, παρά την αρτιότητά της, ούτε έδωσαν σαφή απάντηση γιατί δεν το έκαναν.

Όσο όμως οι Δραμινοί διαμαρτύρονται ότι η Δράμα έχει αποκοπεί και λόγω της κατάργησης του σιδηροδρομικού σταθμού και λόγω της μη κατασκευής του δρόμου Δράμας Αμφίπολης, και παράλληλα στηρίζουν τις παρατάξεις που διαιωνίζουν αυτά τα καίρια προβλήματα, συναινούν στην συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας.

Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, μπορούν να τα λύσουν. Χρειάζεται τολμηρές αποφάσεις από ανθρώπους με καινούριες προτάσεις και λύσεις, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο Κ. Κατσιμίγας και η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ήταν η πραγματική αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο και η μοναδική φωνή της λογικής.

Στις εκλογές της Κυριακής παλεύουμε για να κάνουμε την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία διοίκηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας στην Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού με Συμμετοχή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελου Καλλία

Ο κος Άγγελος Καλλίας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κος Καλλίας, ως εκπρόσωπος της ΠΟΞ και ως πρόεδρος από μια οινική περιοχή, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη για την δημιουργία του εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού που στόχο έχει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Ο κος Καλλίας ανέφερε: “Βρισκόμαστε εδώ, άνθρωποι από διαφορετικούς κλάδους, από την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα, με στόχο να αναδείξουμε τα διδάγματα από την παρελθοντική εμπειρία και να προτείνουμε καινοτόμες λύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια υλοποίηση της πρωτοβουλίας του υπουργείου και η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού.”

Η εναρκτήρια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού τουρισμού κυρίας Έλενας Ράπτη. Όπου η Υπουργός επισήμανε τη σημασία του οινοτουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση εργασίας Δήμαρχου Δοξάτου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Παρών ήταν επίσης

ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης,

κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο

Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Παρούσα στη μάχη των Ευρωεκλογών με τη Νέα Δημοκρατία είναι η Δραμινή Ανδρούλα (Άντρη) Παράσχου, όντας η νεότερη υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η νεαρή δικηγόρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ξηροπόταμο ξεκίνησε και επίσημα την περιοδεία της από το νομό Δράμας συναντώντας αρκετό κόσμο, αλλά και μια σειρά από θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής και στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναντήσεις της μεταξύ άλλων περιελάμβαναν

  • τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεο,
  • τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη,
  • τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη,
  • το Δήμαρχο Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο,
  • το Δήμαρχο Νευροκοπίου, Ελευθέριο Ταμπουρίδη,
  • το Δήμαρχο Προσοτσάνης, Θεόδωρο Αθανασιάδη,
  • τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ Δράμας, Αλέξανδρο Γεωργιάδη,
  • τον Πρόεδρο ΤΕΕ, Στέφανο Γεωργιάδη και
  • την Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Δράμας, Νίνα Παπαδοπούλου, αλλά και
  • την Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα.

Παράλληλα, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις RAYCAP και ΝΕΟΓΑΛ, αλλά και τη λαογραφική έκθεση της Επιτροπής Νέων Μικρόπολης.

Με αφορμή τις επισκέψεις, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, η Ανδρούλα Παράσχου τόνισε:

Η Δράμα είναι ο τόπος μου, το μέρος που γεννήθηκα και αγαπώ. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας μου, συνάντησα χθες και σήμερα αρκετούς από τους θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που σε κρίσιμες εποχές κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης στο νομό μας.

Εισέπραξα πολύ θετική υποδοχή και κυρίως μια κοινή αντίληψη πως η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Για αυτό, στις 9 Ιουνίου ζητώ τη στήριξη σας.

Ζητώ να είμαι η επιλογή σας από τη νέα γενιά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

Χρηστικά2 μήνες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Παρουσίαση βιβλίου “Η Φλό στον δρόμο”, από την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραμινών και φίλων Θεσσαλονίκης ΥΔΡΑΜΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

1ο Βραβείο πήρε η σχολική εφημερίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε διεθνή διαγωνισμό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Δράμα 86 επί της ΑΕΚ και πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου

Πολιτιστικά3 ημέρες πριν

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “Σασπένς”

Εκπαιδευτικά6 ημέρες πριν

Εγγραφή στην Επαγγελματική Σχολή Δράμας της ΔΥΠΑ

Εκπαιδευτικά6 ημέρες πριν

Summer in Drama υπό την αιγίδα της ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Ο Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας στην Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Συνάντηση εργασίας Δήμαρχου Δοξάτου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Πολιτιστικά3 εβδομάδες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη για τον ΠΟΝΤΟ και την ΑΡΜΕΝΙΑ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος με 4.100 δυναμιτάκια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Δημάρχου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Ισοπαλία εκτός ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού για τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

1ο Τουρνουά Μπάσκετ “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών