Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 4ο )

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Κοινωνική πολιτική

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στο πλαίσιο της αποκέντρωσης του κράτους. Ο ρόλος των δήμων ως προς την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με «τοπικό» χαρακτήρα αναδείχθηκε ως κεντρικός, προκειμένου να καλύπτονται αποτελεσματικότερα οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Προτείνουμε:

  • Διαφάνεια: Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, ο δήμος καταγράφει εκείνους που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στο δημοτικό-κοινωνικό παντοπωλείο και σε άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες (π.χ. στη δωρεάν διανομή τροφίμων).
  • Τράπεζα Χρόνου: Το Μητρώο Εθελοντών και η καταγραφή των ωρών του εθελοντισμού τους θα έχει εφαρμογή και στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι εθελοντές θα απολαμβάνουν προνόμια και προτεραιότητες σε διάφορες παροχές του δήμου.

Θέματα ισότητας:

  • Άμεση ίδρυση και λειτουργία του γραφείου κοινωνικής ισότητας.
  • Άμεση σύσταση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

Πολιτική για τα ΑμΕΑ:

  • Επέκταση της προσβασιμότητας στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
  • Λειτουργία αίθουσας-γυμναστηρίου, εξοπλισμένης με κατάλληλα όργανα.
  • Προώθηση πολιτικών αυτόνομης διαβίωσης.
  • Αγώνες στίβου, αρχικά με συμμετοχή μαθητών των ειδικών σχολείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τελικό στόχο να γίνουν οι αγώνες πανελλήνιοι.
  • Διοργανώσεις Πανελλαδικής Εμβέλειας με διαγωνισμούς και έπαθλα για άτομα ΑΜΕΑ (π.χ. διαγωνισμοί χορού ή ζωγραφικής), ώστε να διευρυνθεί, μέσω της κοινωνικής πολιτικής, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας)
  • Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ ( ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ).
  • Συμμόρφωση με τον κανονισμό όλων των δημόσιων κτιρίων (Ν.4067/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Δραμινή οικογένεια:

  • Οικονομική ενίσχυση της Δραμινής οικογένειας για το πρώτο παιδί με εφάπαξ ποσό ανά έτος και για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί κατόπιν μελέτης.
  • Σε κάθε οικογένεια με νεογέννητο παιδί, ανεξαρτήτως αν είναι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κτλ και εφόσον τα εισοδήματά της είναι κάτω από ένα όριο, θα εφαρμόζεται ειδικό τιμολόγιο νερού από την ΔΕΥΑΔ.
  • Ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των δημοτών και κυρίως αυτών με μικρά και μεσαία εισοδήματα.
  • Πρόβλεψη, ώστε να αλλάξει η σίτιση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη χρήση υγιεινών προϊόντων που σε μεγάλο βαθμό θα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας.
  • Λειτουργία θερινής δημιουργικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν τα σχολεία είναι κλειστά.
  • Δημιουργία υπηρεσίας του δήμου για φύλαξη παιδιών από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους με έσοδα προερχόμενα από προγράμματα, που θα αφορούν άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη σίτιση μαθητών ολοήμερων σχολείων και του Μουσικού Σχολείου.
  • Ελεύθερη πρόσβαση, με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου, σε θέατρα, Φεστιβάλ Κινηματογράφου και άλλες εκδηλώσεις για μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, ανέργους/ες και άλλες ομάδες που δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν.

Δημιουργία δράσεων ελεύθερου χρόνου για ενήλικες (π.χ. ξυλουργική, μαγειρική, άθληση κλπ).

Θέσπιση εκπαιδευτικών εργαστηρίων για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένους, τοξικοεξαρτημένους/ες, κρατούμενους/ες, ασθενείς κλπ.) με δυνατότητα περιοδειών και επιτόπιων επισκέψεων.

Πολιτική για την Παιδεία:

  • Αξιοποίηση των σχολείων τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και στην περίοδο των σχολικών διακοπών.
  • Δημιουργική απασχόληση ενηλίκων και ανηλίκων.
  • Διοργάνωση φεστιβάλ τεχνών, γλυπτικής, ποίησης, κινηματογράφου, grafitti στα σχολικά συγκροτήματα.
  • Διαμόρφωση των προαύλιων χώρων με στρώση φιλικών υλικών (δάπεδα, γήπεδα κ.α.) και αντικατάσταση των φθορών που υπάρχουν.
  • Τοποθέτηση οργάνων άθλησης ή παιδικής χαράς.
  • Συντήρηση, βελτίωση εγκαταστάσεων, Internet, οπτική ίνα.
  • Αυστηρή φύλαξη-προσλήψεις σχολικών φυλάκων.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση και προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων.
  • Συντήρηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου (Εκπαιδευτήρια).
  • Συντήρηση και αναβάθμιση του αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων (τοπική ιστορία, αδέσποτα κα.).
  • Χρήση σχολικών κτιρίων που δε λειτουργούν για δράσεις κυρίως στις τοπικές κοινότητες (εργαστήρια, βιβλιοθήκες).
  • Λειτουργία δημοτικού ΚΔΑΠ όλο το χρόνο.
  • Συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Προγράμματα Κοινωνικής Στήριξης:

Ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας με σκοπό την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μέσω της πρόληψης, της συμβουλευτικής και της κοινωνικής υποστήριξης των δημοτών.

Πολιτική για τους νέους:

  • Υποστήριξη του Δήμου σε ομάδες νέων για υλοποίηση προγραμμάτων Youth, Erasmus, κλπ.
  • Υποστήριξη μέσω συνεργασίας με το σύλλογο φροντιστηριούχων για σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης άγχους για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Επιδότηση ενοικίου για φοιτητές που φοιτούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων “brain gain” με στόχο την έμπρακτη βοήθεια σε Δραμινούς νέους που θέλουν να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τόπο τους.

Δημιουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης, ώστε να συλλέγονται ρούχα και υποδήματα που στη συνέχεια θα διανέμονται σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Πολιτική για τους Ρομά:

  • Δημιουργία θέσεων εργασίας
  • Στήριξη προγραμμάτων απογκετοποίησης
  • Ενίσχυση της σχολικής φοίτησης των παιδιών και καταπολέμηση της σχολικής διαρροής.
  • Εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής
  • Ενίσχυση των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας.

Λειτουργία θερινής δημοτικής κατασκήνωσης στο Σιδηρόνερο στο κτίριο Ασύλου Παιδιού.

Ίδρυση Ξενώνα Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών:

  • Παροχή ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους.
  • Ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη με σκοπό την αυτονομία τους.
  • Διευκόλυνση πρόσβασής τους σε φορείς που έχουν σχέση με την απασχόληση, εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, όπως επίσης και στους φορείς υγείας και πρόνοιας.
  • Διευκόλυνση των εργασιών της Εισαγγελίας Δράμας κατά την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, αφού θα υπάρχει Δημόσια/ Αυτοδιοικητική Δομή εντός του Δήμου Δράμας, που θα αξιοποιήσει την εμπειρία συλλόγων που λειτουργούν αντίστοιχες δομές.

Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών:

  • Το Κέντρο αυτό θα προσανατολίζεται στην κατεύθυνση της πρόληψης του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και θα αποτελέσει τη δικλείδα ασφαλείας για πρώιμη αποτροπή φαινομένων βίας, όπως πχ. Γυναικοκτονιών.
  • Παροχή συμβουλευτικής και κοινωνικής στήριξης σε θύματα βίας.
  • Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης
  • Παροχή Νομικής στήριξης.
  • Συνεργασία και παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Δράσεις πρόληψης για την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Πολιτική για την Υγεία:

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας

  • Είναι γνωστή η συμβολή των ΚΕΠ Εξυπηρέτησης Πολιτών στην άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών εκάστου Δήμου. Την πρακτική αυτή εκμεταλλευόμαστε για να προσφέρουμε την αντίστοιχη εξυπηρέτηση σε επίπεδο υγείας, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Η Παράταξή μας θα φροντίσει να συνεργαστεί με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, προκειμένου να εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την ενίσχυσή τους με προσωπικό.
  • Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με τα ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους τους και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας.
  • Εφόσον το επιθυμεί θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.
  • Το προσωπικό των ΚΕΠ Υγείας θα προμηθεύει στον Δημότη μια λίστα με τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήμου. Θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.
  • Έχει δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.
  • Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω των ΚΕΠ Υγείας.
  • Ο Δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

Δημιουργία Δημοτικού ιατρείου

Τα δημοτικά ιατρεία παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες του Δήμου. Βασικός άξονας προτεραιότητας, είναι η πρόσβαση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας καθώς και όσων στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης.

Λειτουργία Συμβουλευτικού Γραφείου Διατροφής

Αποτελεί τμήμα των δημοτικών ιατρείων και απευθύνεται σε όλους τους δημότες τους δήμου Δράμας. Παρέχεται συμβουλευτική διατροφή, ο έλεγχος του σωματικού βάρους, ο σχεδιασμός εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων καθώς και σωματομετρικές μετρήσεις σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό των ιατρείων.

Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που δεν έχουν πρόσβαση στην κάλυψη της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με δημιουργία λίστας καταγραφής αυτών.

Ενεργητική Γήρανση

Δημιουργία και ενίσχυση προγραμμάτων ενεργητικής γήρανσης από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας. Ενίσχυση του προγράμματος κατ’ οίκον βοήθειας. Δημιουργία Ωδείου για άτομα τρίτης ηλικίας.

Προγράμματα εκπαίδευσης ομάδων πληθυσμού

Εκπαίδευση των πολιτών στις Ά βοήθειες και στην Βασική υποστήριξη της ζωής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Στήριξη του Κ.Α.Π.Η. και του Κ.Η.Φ.Η Δράμας

Ενίσχυση των προγραμμάτων λειτουργίας τους. Σύνδεσή τους με το ΚΕΠ Υγείας, ώστε η πρόσβαση σε προληπτικό έλεγχο Υγείας να εξασφαλίζεται μέσα από την ένταξή στο Κ.Α.Π.Η ή στο Κ.Η.Φ.Η. Ενίσχυση με προσωπικό.

Στήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια

Υποστήριξη και εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα μνήμης και Άνοιας.

Λειτουργία Συμβουλευτικού Γραφείου Λογοθεραπείας

Αρμοδιότητες του συμβουλευτικού γραφείου λογοθεραπείας είναι η διάγνωση ανάγκης για λογοθεραπεία και οι ατομικές συνεδρίες.

Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βραχύχρονης ψυχολογικής στήριξης στα πλαίσια συμβουλευτικής, αποβλέποντας στην αντιμετώπιση ήπιων ψυχολογικών προβλημάτων.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα!

#είσαι μέσα;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξυπνήστε…..
Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή 
Είμαστε σε άλλες εποχές. Κακώς γίνεται η σύγκριση με το παρελθόν. Ποιός πρέπει να κυβερνά μια χώρα; Το κόμμα η οι άξιοι ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας;
Φιλελευθερισμός η σοσιαλισμός η κομμουνισμός;
Σήμερα δεν έχουν τόση αξία οι ετικέτες. Αξία έχουν τα αποτελέσματα σε μια διακυβέρνηση. Γίνεται καλλίτερη η ζωή των πολιτών από χρόνο σε χρόνο;. Τότε ναι αξίζει η πολιτική.
Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Η δημοκρατία λένε έχει αξία. Ναι. Έχει τεράστια αξία.
Αλλά η διαβίωση;η απόλαυση των κοινωνικών αγαθών, του πολιτισμού δεν έχει μεγαλύτερη αξία;.
Πότε ο άνθρωπος χαίρεται περισσότερο;
Όταν έχει δημοκρατία με κοινωνικές ανισότητες η δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία;
Οι αλλαγές που γίνονται καθημερινά στη ζωή μας έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας παρά με την πολιτική βούληση των εξουσιών.
Πολιτική βούληση υπάρχει όταν υπάρχει πολιτικός και κοινωνικός στόχος, όταν υπάρχουν ικανοί διοικούντες σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Η πολιτική βούληση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός , ως κινητήρια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία.
Το χάσμα των γενεών δεν είναι είναι μόνο χάσμα οικονομικό.
Η νεολαία προσδοκά ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.
Το εάν αυτά προέρχονται από την α η β ιδεολογία λίγο την ενδιαφέρει.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα βελτίωσης πολλά, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και γρηγορότερα. Άξιοι άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο περιθώριο της Δημοκρατίας μας γιατί δεν είναι του συστήματος, η γιατί έχουν μια φωνή ανεξαρτησίας που δύσκολα μπαίνει σε κομματικές προσταγές.
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.
Επιστράτευση, ενεργοποίηση , αξιοποίηση.
Όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, όσοι και όσες είναι Έλληνες και Ελληνίδες με καθαρά οράματα, με στόχους έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα.
Φωτισμένοι άνθρωποι δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί ξεφεύγουν από ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και μιζέριας και δημιουργούν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.
Είναι δυνατόν ακόμη να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια μέσα σε χαρτοκιβώτια;
Ακούει κάνεις;
Η υψηλή πολιτική χρειάζεται. Όμως επείγοντα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο συνάνθρωπό μας.
Δε θίγεται το…. κόμμα μας αν επισημάνουμε τα αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας παρά τον πολίτη που τους έστειλε στην εξουσία.
Εδώ ο ηγέτης τους ξηλώνει.
Η φωνή της κοινωνίας είναι ισχυρότερη από τη σιωπή πολλών πολιτικών.
Είναι ώρα παντού σε κάθε επίπεδο να αναθεωρηθούν πολλά .Στην πολιτική στην Εκκλησία,στην αυτοδιοίκηση.
Ας ξυπνήσουν μερικοί από το λήθαργο τους και ας δουλέψουν για τον συνάνθρωπο και όχι για τον εαυτό τους.
Μαργαρίτης Τζίμας
Καθηγητής
Πρώην υπουργός

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Δράμα ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκος Χρυσάκης

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ειδικού Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκου Χρυσάκη, με στόχο την επιτόπια αξιολόγηση του έργου που επιτελείται στους δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δράμας, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα αδέσποτων ζώων, Κώστα Αμοιρίδη. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και, βέβαια, εκπρόσωποι των τοπικών φιλοζωικών σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Χρυσάκης, όσο και οι συνεργάτες του, εξήραν το έργο που υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για ένα φωτεινό παράδειγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Δράμας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δήμων της χώρας, με συνέπεια, συνεργασία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Ν. 4830/2021.

Ο Ειδικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στην άρτια συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Δήμο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συνέργειες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ενθάρρυνε τον Δήμαρχο να υποβάλει άμεσα αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η επίσκεψη του κ. Χρυσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου που διενεργεί η Ειδική Γραμματεία, με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Δράμας,  Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας συνεχίζει με αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό προς τα ζώα και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών – ανθρώπων και τετράποδων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
Έχοντας υπόψη:
  1.  Τα άρθρα 129-131 του ν. 4926 (ΦΕΚ Α΄82/20-04-2022) «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURΑ, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση»
  2. Την παρ. δ, άρθρο 25 του ν. 998/1979 (Α΄289) «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Το άρθρο 52 του ν.2696/1999 (Α΄52) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  4. Το Π.Δ 575/1980 (Α΄157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικινδύνων».
  5. Το ΦΕΚ Β 486 / 24-01-2024 αναφορικά με την “Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
  6. Το 1309/28-04-2023 έγγραφό της Γ.Γ.Π.Π. «5η ‘Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “IΟΛΑΟΣ 2”,στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”» (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5).
  7. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 2902/27.04.2022 (ΑΔΑ:ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57) έγγραφο αναφορικά με «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών –Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκομένων φορέων»
  8. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 127659/1193 15-04-2025 έγγραφο μας.
  9. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 150616/22-04-2025 εισήγηση της Δ/νση Δασών Δράμας.
A ΠΟ Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών, όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 και 5) από την έναρξη της ημερολογιακής μέρας που αναφέρεται στο παραπάνω χάρτη και για την διάρκεια αυτής.
Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με δείκτη επικινδυνότητας 3, έπειτα από νέα εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας και της Διεύθυνσης Δασών Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών