Connect with us

Δημοτικές 2023

Project για τη Δράμα: Γυναίκες χωρίς φωνή

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα, σταθερά προσανατολισμένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διοργάνωσε ακόμη μία επιτυχημένη θεματική εκδήλωση για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα μνήμης, υπενθύμισης και επαγρύπνησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με τίτλο ¨Γυναίκες χωρίς φωνή¨.

¨Είναι υποχρέωση όλων μας να ενσκήπτουμε με ευαισθησία και προσοχή πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και ιδιαίτερα σε θέματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανθρώπων από άνθρωπο, τα οποία, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί. Είναι εξίσου λυπηρό το γεγονός ότι ο δήμος Δράμας στερείται των απαραίτητων δομών για τη στήριξη και τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών, έργο που επιτελεί, ωστόσο, μόνο η Ένωση Κυριών Δράμας.¨, δήλωσε η υποψήφια Δήμαρχος Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία άνοιξε την εκδήλωση.

Οι ομιλήτριες, Βασιλική Κασάπη, δικηγόρος Δράμας, Γενική Γραμματέας της ΓΥΝ.Ε.Δ.Ε και υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Project για τη Δράμα παρουσίασε ομιλία με θέμα¨ Η βία κατά των γυναικών – οι αλήθειες και η σιωπή της συνενοχής ¨και η Αρετή Μπατά, δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της ΓΥΝ.Ε.Δ.Ε. με θέμα ¨ Η έμφυλη βία κατά των γυναικών με αναπηρία¨.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο βιωματικός τρόπος παρουσίασης των ομιλιών καθώς και η ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με τους παρισταμένους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παντοπωλείου Κοιν.Σ.Επ. ΜΕ…ΝΟΥ, το οποίο στήριξε την εκδήλωση και συνετέλεσε την άψογη διοργάνωσή της.

Γυναίκες χωρίς φωνή

Η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα, σταθερά προσανατολισμένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής…

Δημοσιεύτηκε από Project για τη Δράμα στις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022

Δημοτικές 2023

Πόλη + Ζωή: Αποτελέσματα Δημοσκόπησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η παράταξη Πόλη + Ζωή και ο Κυριάκος Χαρακίδης πάντοτε αντιμετώπιζε και πάντοτε θα αντιμετωπίζει τους συμπολίτες μας με σεβασμό, ειλικρίνεια, διαφάνεια, συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης για όλα όσα λέει, υπόσχεται και πράττει.

Δημοσιεύουμε και εμείς με την σειρά μας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήσαμε με την παλαιότερη και μεγαλύτερη εταιρεία δημοσκοπήσεων κάπα research κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, δηλαδή μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Το στατιστικό δείγμα περιλαμβάνει 22% κατοίκους των χωριών και των οικισμών αντί του 45% που είναι πραγματικά και 78% κατοίκους της πόλης αντί 55% που είναι πραγματικά.

Ελπίζουμε πως και οι υπόλοιπες παρατάξεις θα συμπεριφερθούν ανάλογα.

Επιμένουμε όμως ότι θα πρέπει όλες οι δημοσκοπήσεις να παρουσιαστούν από εκπροσώπους των εταιρειών δημοσκοπήσεων που τις διεξήγαγαν σε μια κοινή τηλεοπτική εκπομπή.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Project για τη Δράμα: Οι μπλόφες συνήθως αποτυγχάνουν

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι η ορμή που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Project τις τελευταίες εβδομάδες και έπειτα από την τελική ανακοίνωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, έχει φοβίσει τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Καταφεύγοντας σε δύο φτηνά επικοινωνιακά τρικ, ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή, Κυριάκος Χαρακίδης, παίζει το τελευταίο του χαρτί, προκαλώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις και μπλοφάροντας ενώ στα χέρια του έχει μακράν το πιο αδύναμο φύλλο.

Ζήτησε λοιπόν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, από τις δημοτικές παρατάξεις που έκαναν το περασμένο διάστημα δημοσκοπήσεις, να τις δημοσιοποιήσουν, πιστεύοντας ότι δεν θα του απαντήσει κανείς και με αυτόν τον τρόπο θα εξακολουθήσει να διαδίδει ψευδείς δημοσκοπήσεις στους δημότες.

Αν και δεν αντιλαμβανόμαστε την χρησιμότητα μιας τέτοιας απαίτησης εκ μέρους του και μάλιστα 7 μέρες πριν τις εκλογές, εμείς θα ικανοποιήσουμε το αίτημά του .

Και βέβαια δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις, προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε την δημοσκόπηση που κάναμε.

Ούτε καν την παράταξη του κυρίου Χαρακίδη χρειάζεται να περιμένουμε, η οποία αναφέρει ότι διεξήγαγε δημοσκόπηση, αλλά δεν την δημοσιοποιεί, ποντάροντας ότι κάποια ή κάποιες παρατάξεις δεν θα δημοσιοποιήσουν τίποτε.

Δημοσιοποιούμε λοιπόν σήμερα τα στοιχεία και την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η εταιρεία Palmos Analysis μεταξύ της 23ης και 28ης Αυγούστου με δείγμα 711 ατόμων για τον δήμο Δράμας.

Σημειώνουμε οτι το διάστημα κατά το οποίο διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν πριν την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου μας.

Επίσης, ζήτησε, τελευταία στιγμή και με ρεσιτάλ ανοργανωσιάς, μια συζήτηση με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, δίχως να έχουν συζητηθεί οι όροι της τηλεμαχίας.

Εμείς, πέραν της δημοσιοποίησης στοιχείων της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της παράταξής μας, απαντάμε ότι θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε τηλεμαχία, έχοντας όμως πρώτα συμφωνήσει στους όρους και τις λεπτομέρειες αυτής με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Όσο για την κοινή δημοσκόπηση, την οποία είχε προτείνει ο κύριος Χαρακίδης, ξέρει και ο ίδιος ότι την πρότεινε μόνο επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει.

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο για το κάθε κόμμα ή την κάθε παράταξη, προκειμένου να χαράξει την στρατηγική της. Δεν είναι αποτέλεσμα που καθορίζει το ποιος θα κερδίσει τον δήμο. Αυτό το ορίζουν οι εκλογές.

Αντίθετα ο κ. Χαρακίδης, επιστρατεύει τις δημοσκοπήσεις (και μάλιστα ψευδείς διαρροές αυτών) απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Η ανατροπή του σκηνικού στον δήμο Δράμας, που ξεκίνησε το 2019, όταν για 28 ψήφους η Δράμα στερήθηκε μιας καλής δημοτικής αρχής, αυτής του Project, θα ολοκληρωθεί σε δύο πράξεις, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, όταν οι Δραμινοί θα επιλέξουν τον αέρα αλλαγής που μόνο το Project μπορεί να φέρει απέναντι σε δοκιμασμένες λύσεις του παρελθόντος.

Και αυτό δεν σταματάει πια  ούτε με μπλόφες ούτε με αστείες διαρροές υποτιθέμενων ποσοστών.

Για τα υπόλοιπα, περιμένουμε τις άλλες παρατάξεις να απαντήσουν!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

https://projectdrama2020.gr/dimoskopisi-ekloges-dimos-dramas-2023/

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας στέλνει αισιόδοξο μήνυμα στήριξης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Αν και πολλοί συναγωνιστές έκαναν το βήμα για πρώτη φορά να μπουν στα ψηφοδέλτιά μας, ο αντιδραστικός εκλογικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ. που αφορά τις επερχόμενες εκλογές , περιφερειακές και δημοτικές, έβαλε σοβαρά εμπόδια στο να κατεβάσουμε ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους δήμους της Π.Ε. Δράμας, ακόμα και σε κάποιους που το 2019  υπήρχαν.

Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους, όσοι για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να είναι υποψήφιοι και βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δράμας τόσο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσο και για τον Δήμο Δράμας δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Με αυτήν την αγωνιστική ταυτότητα ελέγχονται και απολογούνται στην εργατική τάξη, στα λαϊκά μεσαία στρώματα, στους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους.

Με την αγωνιστική τους διαδρομή έχουν τη δύναμη να σταθούν απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά.

Είμαστε απέναντι στις επιλογές των υποκριτικά «ανεξάρτητων» συνδυασμών και  όσων επίσημα στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που στην προμετωπίδα των προγραμμάτων τους αναφέρονται στα κοστολογημένα έργα που οραματίζονται, με την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, απ’ όπου δίνονται χρήματα για έργα που αφορούν τη στήριξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Η «κοστολόγηση» συνδυασμένη με τη δεδομένη υποχρηματοδότηση των Δήμων οδηγεί  στην αποδοχή- στήριξη της ιδιωτικοποίησης σε σημαντικούς τομείς όπως το Πράσινο, την Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό με πρόσθετες συνέπειες στο κόστος, το οποίο επιβαρύνει τον λαό αλλά και στην προώθηση διαφόρων  Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για μεγάλους ομίλους σε βάρος και πάλι του λαϊκού εισοδήματος.

Έργα και υποδομές απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ  και δε χρηματοδοτούνται.

Οι συνδυασμοί τους φοράνε αυτόν τον στενό κορσέ της κοστολόγησης και είναι αυτός ο κύριος λόγος που τα προγράμματά τους μοιάζουν και μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς ευχολόγια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής:

  • ν’ αφανίσουν από την κάλπη στις 8 Οκτώβρη φασιστικά, ξενοφοβικά στοιχεία.
  • στους δήμους που δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, με πολιτικό κριτήριο, να μη δώσουν ούτε ψήφο ανοχής σε συνδυασμούς με στήριξη των αστικών κομμάτων, ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς, που κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι αριστεροί –προοδευτικοί, θέτοντας διλλήματα κι επικαλούμενοι ψευδώς στήριξη από το ΚΚΕ, προσπαθούν ν’ αποσπάσουν ψήφους.

ΜΕ ΑΚΥΡΟ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!

Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Μοναδική εγγύηση ότι τα ζητήματα που τον καίνε θα βρεθούν ψηλά στην “ατζέντα” της “επόμενης μέρας” είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Στους δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

 Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Δράμας  και στην Περιφέρεια.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20234 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Περιφερειακές 20231 ημέρα πριν

Όλγα Καρατζόγλου, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πόλη + Ζωή: Αποτελέσματα Δημοσκόπησης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Επίσκεψη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και στα Δικαστήρια Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €»

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών