Connect with us

Δημοτικές 2023

Συνέντευξη Νίκου Αβραμίδη, υπ. Δημ. Σύμβουλος με το Project για τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Νίκος Αβραμίδης δηλώνει ότι η Δράμα δεν έχει άλλη ευκαιρία για λάθος επιλογές και ο ίδιος συμμετέχει ως υποψήφιος γιατί, η ανυπαρξία, η αδιαφορία, και η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και των συνεργατών της να διαχειριστούν τα απλά καθημερινά προβλήματα και να υλοποιήσουν μεγάλα έργα, έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου.

Η ομαδικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυκομματική συνύπαρξη, χωρίς να μπαίνουν ταμπέλες και χρίσματα ήταν το κίνητρο να συνταχθεί με το Project για τη Δράμα, σε μια παράταξη η οποία έχει διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και τρόπο σκέψης για τον Δήμο.

Η κεντρική εξουσία χρόνια τώρα έχει βγάλει την Δράμα από το κάδρο της ανάπτυξης, αλλά φταίμε και εμείς, δημότες,  δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι και οι βουλευτές, που βρισκόμαστε σε αδράνεια και απάθεια, δείχνοντας ατολμία να διεκδικήσουμε.

Ο Νίκος Αβραμίδης είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε το 1973 και είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας. Ήταν Υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ το 2015 στο νομό Έβρου.

Advertisement

Κ. Αβραμίδη σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη στο GoDrama.gr.

Η εύλογη ερώτηση είναι, γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;

Δεν είναι απόφαση που πήρα τώρα . Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι από 14 ετών έως και σήμερα είτε επιτελικά, είτε σαν υποψήφιος. Το γιατί είναι σαφές και έχει να κάνει με την ανυπαρξία, την αδιαφορία, και την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και των συνεργατών της να διαχειριστούν από τα απλά καθημερινά προβλήματα έως τα μεγάλα έργα που δεν υλοποιούνται .

Συστρατεύεστε για δεύτερη φορά με το Project, γιατί;

Δεν συστρατεύομαι αλλά συντάσσομαι και συμμετέχω σε μια παράταξη η οποία έχει διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και τρόπο σκέψης για τον Δήμο. Η ομαδικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυκομματική συνύπαρξη, χωρίς να μπαίνουν ταμπέλες και χρίσματα ήταν ένα ακόμη κίνητρο.

Advertisement

Συνοδεύεται την υποψήφια Δήμαρχο του Project κ. Κιόρτεβε στις περιοδείες της σε φορείς και στις κοινότητες του Δήμου μας. Τι αφουγκράζεστε εσείς από τις συζητήσεις;

Στις επισκέψεις και συναντήσεις που κάναμε με την κ, Κιόρτεβε αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου αλλά και η προχειρότητα στην λήψη αποφάσεων.

Η Δράμα παρουσιάζει έλλειμμα ανάπτυξης αλλά και υποβάθμισης. Έχει ευθύνη η Δημοτική Αρχή ή η ευθύνη είναι της Περιφέρειας και της κεντρικής εξουσίας;

Η κεντρική εξουσία χρόνια τώρα έχει βγάλει την Δράμα από το κάδρο της ανάπτυξης

Αλλά φταίμε και εμείς που βρισκόμαστε σε αδράνεια και απάθεια και λέω εμείς, εννοώντας όλοι, δημότες, τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και βουλευτές. Χρόνια τώρα δείχνουμε ατολμία να διεκδικήσουμε, μένοντας στις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται πάγια κεκτημένα του δήμου αλλά και του νόμου.

Advertisement

Διαφημίζουμε την πόλη μας ως «Πόλη του αθλητισμού και του πολιτισμού». Με τον πολιτισμό, λόγω του Φεστιβάλ, αλλά και των ερασιτεχνικών θεάτρων ήμαστε καλά, αν και λείπει μία πολιτιστική στέγη. Με τον αθλητισμό όμως; Χωρίς στάδιο, χωρίς κολυμβητήριο, προβληματικά γήπεδα για τα ερασιτεχνικά σωματεία;

Ο πολιτισμός βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο χάρις του φεστιβάλ αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Το 19 είχαμε στο πρόγραμμα μας την δημιουργία θεατρικής στέγης και επιμένουμε σε αυτό γιατί λείπει από την δραμινή κοινωνία που αποδεικνύει καθημερινά ότι αγαπάει το θέατρο και κυρίως το ερασιτεχνικό.

Η κατάσταση στον αθλητισμό όμως είναι τραγική. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διάθεση, χωρίς οικονομική στήριξη από μεριάς του δήμου. Κάθε χρόνο δυστυχώς πηγαίνουμε ένα σκαλί ποιο κάτω, προσδοκώντας από τους ευεργέτες να προσφέρουν κάτι!

Και αν ο Πανδραμαϊκός ανέβει στην SL2; Θα παίζει στις Σέρρες; Στην Καβάλα;

Ο Πανδραμαϊκός πλήρωσε και πληρώνει μαζί με τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού την αδιαφορία και την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής . Το ποιο πιθανό είναι το γήπεδο της Δόξας αλλά και πάλι θα είναι σαν φιλοξενούμενος .

Advertisement

Διατηρητέα. Η λογική τους είναι να ομορφαίνουν την πόλη. Η πραγματικότητα όμως… Ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίρια. Υπάρχει λύση μέσα από τη δημοτική αρχή;

Δυστυχώς η δημοτική αρχή έπαψε να ασχολείται με τα νεοκλασικά της πόλης γιατί προσδοκά ότι οι ευεργέτες θα το κάνουν γ αυτήν. Λυπηρό, νομίζω πως υπάρχουν κονδύλια για την αξιοποίηση τους.

Έχουμε προσθήκη 2 νέων παρατάξεων, που οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν βασικά στελέχη του νυν Δημάρχου στις εκλογές του 2014, υποψήφιοι στην Περιφέρεια το 2019 και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο του Δημάρχου. Πως το σχολιάζεται;

Δημιουργία 2 παρατάξεων δύσκολα ας αρκεστούμε στην μια που ανακοινώθηκε. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι δεν φτιάχνεις καινούργιο σπίτι με παλιά υλικά .

Από το 25% αποχή στις Δημοτικές εκλογές την εικοσαετία 1980 -1990 φτάσαμε στο 44% το 2019. Τι θα λέγατε σε εκείνους που απογοητευμένοι επιλέγουν να απέχουν από τη κάλπη; 

Advertisement

Δυστυχώς ο κόσμος με τόσα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, με το πέρασμα των χρόνων απαξίωσε τις εκλογές και κυρίως οι νέοι άνθρωποι.

Σε όλους αυτούς θα έλεγα ότι συμμετοχή και η λογική πρόθεση ψήφου είναι καλύτερα από την αποχή !!!!

Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει το Project;

Από τις 4 παρατάξεις που υπάρχουν οι δύο διοίκησαν τον δήμο χωρίς επιτυχία και η τρίτη φτιάχτηκε από απογοητευμένους διοικούντες. Επιλέγοντας να ψηφίσω project ψηφίσω άφθαρτους και νέους ανθρώπους που θέλουν αλλάξουν την πόλη και να την πάνε μπροστά .

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μουχτάρη από το Project για προσωπικούς λόγους είναι «πλήγμα» για την παράταξη σας;

Advertisement

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Μουχτάρης δήλωσε ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, (υγείας, οικογενειακούς, επαγγελματικούς) και ανεξαρτοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. Απλά ο κ. ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ είναι πολιτικά ανακόλουθος με τα λεγόμενα του.

Φυσικά δεν είναι πλήγμα για μας, αντιθέτως μας ενώνει περισσότερο στο σκοπό μας που είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές .

Πείτε μας για την εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων που θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Θα ήθελα να προσκαλέσω τους Δραμινούς να παραστούν στη πρώτη προεκλογική εκδήλωση της παράταξης την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου . Η Δράμα δεν έχει άλλη ευκαιρία για λάθος επιλογές, είναι μονόδρομος ποια η αλλαγή, με την σωστή επιλογή project για την Δράμα.

Κύριε Αβραμίδη σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία. 

Advertisement

Πάνος Βασιλείου

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement

Barbara Shoes

Δημοτικές 2023

Ενώνουμε τη Δράμα: Η Αναστασία Χασαπάκη υποψήφια στην Κοινότητα Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ενώνουμε τη Δράμα – Χριστόδουλος Μαμσάκος

Aνακοινώνω την υποψηφιότητα μιας ακόμα δυναμικής γυναίκας στην παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα».
Η Αναστασία Χασαπάκη, Ιδιωτική Υπάλληλος.

Μια δυναμική γυναίκα με διάθεση προσφοράς. Στηρίζει την παράταξή μας και το μεγάλο έργο της Δημοτικής μας αρχής.
Θα είναι υποψήφια Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Είναι πολύ σημαντικό που συντάσσεται με την παράταξή μας.

Ενώνουμε τη Δράμα, ενώνουμε τους Δραμινούς.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ δυναμικά!!!

Advertisement

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Το στυλό, το ημερολόγιο και τα ιδιαίτερα μαθήματα… στο Δημοτικό Συμβούλιο

Επεισοδιακή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επεισοδιακή συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας στις 20/02/2023.

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη της κυρίας Κιορτέβε στον τηλεοπτικό σταθμό της πόλης μας STAR Βορείου Ελλάδος, όπου αναφερόμενη στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους εργαζομένους της, στους μικρομετόχους, αλλά και στις καταθέσεις του Δήμου Δράμας στην τράπεζα, απηύθυνε ερώτηση στους 3 συνυποψηφίους Δημάρχους Δράμας κ.κ, Μαμσάκο, Χαρακίδη και Παπαδόπουλο να διευκρινίσουν εάν έχουν δάνεια από τη Συνεταιριστική Τράπεζα τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει

Η θέση της κυρίας Κιορτέβε για τη Συνεταιριστική Τράπεζα.

Advertisement

Αργότερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Χαρακίδης δήλωσε ότι έχει πάρει δάνεια από τη Συνεταιριστική Τράπεζα, ως επιχειρηματίας, τα οποία ακόμη αποπληρώνει.

Επίσης, «κατηγόρησε» την κυρία Κιορτέβε ότι το στυλό που έχει, είναι από το νοσοκομείο και το ημερολόγιο από φαρμακευτική εταιρεία! Αναφερόμενος και στον σύζυγο της κυρίας Κιορτέβε είπε ότι επί 7 χρόνια έκανε ιδιαίτερα μαθήματα.

Η κυρία Κιορτέβε, απαντώντας στον κ. Χαρακίδη, του είπε ότι το στυλό της δεν είναι από το νοσοκομείο, έχει ημερολόγιο από εταιρεία που της δώρισε ένας φίλος της και ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα όταν τα έκανε ο σύζυγός της  δεν κατείχε δημόσια θέση, αλλά ήταν αδιόριστος εκπαιδευτικός και φυσικά νόμιμα.

Advertisement
Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

“Επανεκκίνηση για τη Δράμα” Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο υποψ. Δήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος μαζί με υποψήφιους συμβούλους της παράταξης επισκέφθηκαν τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, Αντώνιο Καπελλάκη και τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας, Πασχάλη Χουρτερούδη 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα, υποψ. Δήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος μαζί με υποψήφιους συμβούλους της παράταξης επισκέφθηκαν σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας και συναντήθηκαν με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας Πύραρχο Πασχάλη Χουρτερούδη. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Δανιήλ Στούπας. Η ομάδα της Επανεκκίνησης συνεχάρη τον Διοικητή για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασαν τη πρόθεση να υπάρξει αγαστή συνεργασία στο μέλλον

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος με τους υποψήφιους συμβούλους επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας όπου συναντήθηκαν με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, Αντώνιο Καπελλάκη. Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε στο νέο Διευθυντή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η  ασφάλεια κάθε  Δραμινού οφείλει και είναι πολύ ψηλά στην κλίμακα αξιών για την  καθημερινότητα του  πολίτη.

Από το Γραφείο Τύπου

Advertisement

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΠΟΙΟΣ/Α ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ/Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ;

This poll has ended (since 1 month).

Επιλέξτε ποιον/ποια θεωρείτε εσείς καταλληλότερο/η Δήμαρχο Δράμας ;

(Τα ονόματα με αλφαβητική σειρά)

Κιόρτεβε Παρθένα
46.25% 1,653/3574
Μαμσάκος Χριστόδουλος
5.96% 213/3574
Παπαδόπουλος Γεώργιος
42.59% 1,522/3574
Χαρακίδης Κυριάκος
5.20% 186/3574

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

5 παραιτήσεις γιατρών, σε 45 ημέρες, από την αρχή του έτους στο ΓΝ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δραμινός χειριστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας με το τάμπερ από ύψος 150 μ.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Καλό παράδεισο στην Μαρία μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ της ΠΕ Δράμας

Βουλευτικές 20234 εβδομάδες πριν

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

“Επανεκκίνηση για τη Δράμα” Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Το στυλό, το ημερολόγιο και τα ιδιαίτερα μαθήματα… στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Το Νοσοκομείο Δράμας οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας

Εκλογές 20234 εβδομάδες πριν

Κ. Χαρακίδης: Στην δεύτερη Κυριακή, θα στηρίξουμε όποιον είναι απέναντι στη δημοτική αρχή

Βουλευτικές 20234 εβδομάδες πριν

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, όσα εμπόδια και αν βάλουν δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχουν παταγωδώς

Βουλευτικές 20234 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ της ΠΕ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

“Με την πλάτη στον τοίχο” ο… Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας: Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες των Τεμπών

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ενώνουμε τη Δράμα: Η Αναστασία Χασαπάκη υποψήφια στην Κοινότητα Δράμας

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Ο Θρακικός Καλόγερος ή «Καλογεροδευτέρα» στο Καλαμπάκι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ13 ώρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Οι δήθεν «ποινές – χάδι» είναι στη φαντασία του κ. Τσιάρα

Εκπαιδευτικά6 ημέρες πριν

Ανέγερση νέου διδακτηρίου, Γυμνασίου – Λυκείου, Καλαμπακίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

ΚΑΟΔ- Α.Ο  ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ  78-56: Μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου της πρωτιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ενώνουμε τη Δράμα: Η Αναστασία Χασαπάκη υποψήφια στην Κοινότητα Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Έμφαση στην «άλλη Ελλάδα» στη μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Έκθεση τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας ΑΜΘ στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Αλλαγή στις διημερεύσεις φαρμακείων τις Κυριακές 12 και 19 Μαρτίου

Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες “Η δύναμη της φιλίας”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Κ.Α.Ο.Δ. – Α.Ο. Γαλάτιστας: Την Κυριακή στις 17:00 στο  Δ. Κραχτίδης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δραμινός χειριστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας με το τάμπερ από ύψος 150 μ.

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες της – Γνώριζε το πρόβλημα στα τρένα αλλά δεν έκανε τίποτα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της ΑΜ-Θ στο Μετρό του Συντάγματος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Στάση εργασίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας στην απεργία της Τετάρτης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Καλό παράδεισο στην Μαρία μας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών