Connect with us

Δημοτικές 2023

Συνέντευξη Νίκου Αβραμίδη, υπ. Δημ. Σύμβουλος με το Project για τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Νίκος Αβραμίδης δηλώνει ότι η Δράμα δεν έχει άλλη ευκαιρία για λάθος επιλογές και ο ίδιος συμμετέχει ως υποψήφιος γιατί, η ανυπαρξία, η αδιαφορία, και η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και των συνεργατών της να διαχειριστούν τα απλά καθημερινά προβλήματα και να υλοποιήσουν μεγάλα έργα, έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου.

Η ομαδικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυκομματική συνύπαρξη, χωρίς να μπαίνουν ταμπέλες και χρίσματα ήταν το κίνητρο να συνταχθεί με το Project για τη Δράμα, σε μια παράταξη η οποία έχει διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και τρόπο σκέψης για τον Δήμο.

Η κεντρική εξουσία χρόνια τώρα έχει βγάλει την Δράμα από το κάδρο της ανάπτυξης, αλλά φταίμε και εμείς, δημότες,  δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι και οι βουλευτές, που βρισκόμαστε σε αδράνεια και απάθεια, δείχνοντας ατολμία να διεκδικήσουμε.

Ο Νίκος Αβραμίδης είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε το 1973 και είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας. Ήταν Υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ το 2015 στο νομό Έβρου.

Κ. Αβραμίδη σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη στο GoDrama.gr.

Η εύλογη ερώτηση είναι, γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;

Δεν είναι απόφαση που πήρα τώρα . Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι από 14 ετών έως και σήμερα είτε επιτελικά, είτε σαν υποψήφιος. Το γιατί είναι σαφές και έχει να κάνει με την ανυπαρξία, την αδιαφορία, και την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και των συνεργατών της να διαχειριστούν από τα απλά καθημερινά προβλήματα έως τα μεγάλα έργα που δεν υλοποιούνται .

Συστρατεύεστε για δεύτερη φορά με το Project, γιατί;

Δεν συστρατεύομαι αλλά συντάσσομαι και συμμετέχω σε μια παράταξη η οποία έχει διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και τρόπο σκέψης για τον Δήμο. Η ομαδικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυκομματική συνύπαρξη, χωρίς να μπαίνουν ταμπέλες και χρίσματα ήταν ένα ακόμη κίνητρο.

Συνοδεύεται την υποψήφια Δήμαρχο του Project κ. Κιόρτεβε στις περιοδείες της σε φορείς και στις κοινότητες του Δήμου μας. Τι αφουγκράζεστε εσείς από τις συζητήσεις;

Στις επισκέψεις και συναντήσεις που κάναμε με την κ, Κιόρτεβε αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου αλλά και η προχειρότητα στην λήψη αποφάσεων.

Η Δράμα παρουσιάζει έλλειμμα ανάπτυξης αλλά και υποβάθμισης. Έχει ευθύνη η Δημοτική Αρχή ή η ευθύνη είναι της Περιφέρειας και της κεντρικής εξουσίας;

Η κεντρική εξουσία χρόνια τώρα έχει βγάλει την Δράμα από το κάδρο της ανάπτυξης

Αλλά φταίμε και εμείς που βρισκόμαστε σε αδράνεια και απάθεια και λέω εμείς, εννοώντας όλοι, δημότες, τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και βουλευτές. Χρόνια τώρα δείχνουμε ατολμία να διεκδικήσουμε, μένοντας στις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται πάγια κεκτημένα του δήμου αλλά και του νόμου.

Διαφημίζουμε την πόλη μας ως «Πόλη του αθλητισμού και του πολιτισμού». Με τον πολιτισμό, λόγω του Φεστιβάλ, αλλά και των ερασιτεχνικών θεάτρων ήμαστε καλά, αν και λείπει μία πολιτιστική στέγη. Με τον αθλητισμό όμως; Χωρίς στάδιο, χωρίς κολυμβητήριο, προβληματικά γήπεδα για τα ερασιτεχνικά σωματεία;

Ο πολιτισμός βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο χάρις του φεστιβάλ αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Το 19 είχαμε στο πρόγραμμα μας την δημιουργία θεατρικής στέγης και επιμένουμε σε αυτό γιατί λείπει από την δραμινή κοινωνία που αποδεικνύει καθημερινά ότι αγαπάει το θέατρο και κυρίως το ερασιτεχνικό.

Η κατάσταση στον αθλητισμό όμως είναι τραγική. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διάθεση, χωρίς οικονομική στήριξη από μεριάς του δήμου. Κάθε χρόνο δυστυχώς πηγαίνουμε ένα σκαλί ποιο κάτω, προσδοκώντας από τους ευεργέτες να προσφέρουν κάτι!

Και αν ο Πανδραμαϊκός ανέβει στην SL2; Θα παίζει στις Σέρρες; Στην Καβάλα;

Ο Πανδραμαϊκός πλήρωσε και πληρώνει μαζί με τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού την αδιαφορία και την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής . Το ποιο πιθανό είναι το γήπεδο της Δόξας αλλά και πάλι θα είναι σαν φιλοξενούμενος .

Διατηρητέα. Η λογική τους είναι να ομορφαίνουν την πόλη. Η πραγματικότητα όμως… Ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίρια. Υπάρχει λύση μέσα από τη δημοτική αρχή;

Δυστυχώς η δημοτική αρχή έπαψε να ασχολείται με τα νεοκλασικά της πόλης γιατί προσδοκά ότι οι ευεργέτες θα το κάνουν γ αυτήν. Λυπηρό, νομίζω πως υπάρχουν κονδύλια για την αξιοποίηση τους.

Έχουμε προσθήκη 2 νέων παρατάξεων, που οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν βασικά στελέχη του νυν Δημάρχου στις εκλογές του 2014, υποψήφιοι στην Περιφέρεια το 2019 και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο του Δημάρχου. Πως το σχολιάζεται;

Δημιουργία 2 παρατάξεων δύσκολα ας αρκεστούμε στην μια που ανακοινώθηκε. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι δεν φτιάχνεις καινούργιο σπίτι με παλιά υλικά .

Από το 25% αποχή στις Δημοτικές εκλογές την εικοσαετία 1980 -1990 φτάσαμε στο 44% το 2019. Τι θα λέγατε σε εκείνους που απογοητευμένοι επιλέγουν να απέχουν από τη κάλπη; 

Δυστυχώς ο κόσμος με τόσα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, με το πέρασμα των χρόνων απαξίωσε τις εκλογές και κυρίως οι νέοι άνθρωποι.

Σε όλους αυτούς θα έλεγα ότι συμμετοχή και η λογική πρόθεση ψήφου είναι καλύτερα από την αποχή !!!!

Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει το Project;

Από τις 4 παρατάξεις που υπάρχουν οι δύο διοίκησαν τον δήμο χωρίς επιτυχία και η τρίτη φτιάχτηκε από απογοητευμένους διοικούντες. Επιλέγοντας να ψηφίσω project ψηφίσω άφθαρτους και νέους ανθρώπους που θέλουν αλλάξουν την πόλη και να την πάνε μπροστά .

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μουχτάρη από το Project για προσωπικούς λόγους είναι «πλήγμα» για την παράταξη σας;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Μουχτάρης δήλωσε ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, (υγείας, οικογενειακούς, επαγγελματικούς) και ανεξαρτοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. Απλά ο κ. ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ είναι πολιτικά ανακόλουθος με τα λεγόμενα του.

Φυσικά δεν είναι πλήγμα για μας, αντιθέτως μας ενώνει περισσότερο στο σκοπό μας που είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές .

Πείτε μας για την εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων που θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Θα ήθελα να προσκαλέσω τους Δραμινούς να παραστούν στη πρώτη προεκλογική εκδήλωση της παράταξης την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου . Η Δράμα δεν έχει άλλη ευκαιρία για λάθος επιλογές, είναι μονόδρομος ποια η αλλαγή, με την σωστή επιλογή project για την Δράμα.

Κύριε Αβραμίδη σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία. 

Πάνος Βασιλείου

Δημοτικές 2023

Τα νέα γραφεία της δημοτικής παράταξης ¨Project για τη Δράμα¨

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα νέα γραφεία της δημοτικής παράταξης ¨Project για τη Δράμα¨ επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας όπου και πραγματοποιήθηκε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε και μέλη της δημοτικής παράταξης ¨Project για τη Δράμα¨ άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος περί παραχώρησης του χώρου ¨Ελευθερία¨ για τις ανάγκες του συλλόγου τους και τη δημιουργία μιας ¨Λέσχης Επιχειρηματιών¨, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Κύρτσης.

Το¨ Project για τη Δράμα¨ έχει ταχθεί υπέρ της ανάδειξης όλων των δημοτικών κτιρίων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας  του Δήμου Δράμας, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

¨Στόχος μας είναι η δημιουργία χώρων που θα συμβάλλουν τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής μας. Χώροι ανοιχτοί και προσβάσιμοι σε όλους τους Δραμινούς πολίτες, με γνώμονα την προσφορά στην τοπική κοινωνία της Δράμας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και εξωστρέφειας¨, δήλωσε η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Επίσκεψη στους υλοτόμους του δάσους της Ελατιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η υποψήφια Δήμαρχος Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε συνοδευόμενη από τον Δασολόγο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Καραγιαννίδη Μάκη, επισκέφθηκαν τους υλοτόμους που δραστηριοποιούνται στο δάσος της Ελατιάς.

Η κ. Κιόρτεβε βρέθηκε στην καρδιά του ορεινού όγκου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην υλοτομία, οι οποίοι της εξέθεσαν  τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην ιδιαίτερα απαιτητική εργασία τους.

Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση για την παράταξή μας η απόδοση μέρους του ποσού από το ποσοστό (5%) που λαμβάνει ο Δήμος από την παραγωγή και τις πωλήσεις των δασικών προϊόντων, ανταποδοτικά στις τοπικές κοινότητες του ορεινού όγκου που μέχρι σήμερα ουδέποτε αποδόθηκαν. Η ανταποδοτικότητα αυτή σε συνδυασμό με Ευρωπαϊκά Προγράμματα αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου καθώς με τη στοχευμένη διάθεση των πόρων αυτών δύναται να αυξηθούν τα εισοδήματα του τοπικού πληθυσμού και κατ΄ επέκταση τα έσοδα του Δήμου. Μέχρι σήμερα τα έσοδα αυτά δεν αποδόθηκαν ποτέ στις τοπικές κοινότητες.

Η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας έχει να προσδώσει τεράστια οφέλη και προοπτικές και αποτελεί βασική προτεραιότητα της παράταξής μας. Το Project για τη Δράμα πρόκειται να συνεργαστεί με όλους τους φορείς που εμπλέκονται χωροταξικά και θεσμικά με το περιβάλλον συμβάλλοντας στην αειφορική διαχείριση του δασικού μας πλούτου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου στο Dramatv.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου – Υποψήφιου Δημάρχου με την παράταξη “Επανεκκίνηση για τη Δράμα”, στην εκπομπή “Πολιτικοί και πολιτική” της διαδικτυακής τηλεόρασης Dramatv.gr Δημοσιογράφος: Σπύρος Λάτσας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Τραγωδία στη Δράμα: Πετάχτηκε στο δρόμο για να σώσει σκυλί και σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ΚΤΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσημη έναρξη της 20ης επετειακής χρονιάς της Ονειρούπολης Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Νέο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα. Νεκροί και οι δύο οδηγοί

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Λύση στο ΕΣΥ μόνο με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και μισθοί του 2012

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας αφορά όλους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Τέλος ο προπονητής της Δόξας με γνώμονα το καλό της ομάδας

Εκπαιδευτικά7 ημέρες πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με ΕΤΙΚΕΤΑ Σχολείου eTwinning 2023-2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού στη Δράμα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 15:30 έως 20:30

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Απορρόφηση από το ΔΠΘ των τμημάτων της Δράμας που φεύγουν από το ΔΙΠΑΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο “θάνατος του εμποράκου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Αιμοδοσίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 8.30π.μ – 13μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ38 λεπτά πριν

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

ΜΕΡΑ25: Επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Εκπαιδευτικά3 ημέρες πριν

Αν οι υποψήφιοι επιλέγουν το τμήμα Δασολογίας και από το 4ο πεδίο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Μεταφέρονται οι αγώνες κυπέλλου από 29 Νοεμβρίου στις 6 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Η Δράμα συμμετέχει στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Οι αποχωρήσεις δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα – Δεν ήταν αγεφύρωτο το χάσμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Τα Βαλδίρκεια 2023 την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Ανοιχτή η αγορά από τις 11 έως τις 3 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα, ΟΧΙ στον αφανισμό μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Το κλείσιμο των καταστημάτων είναι προαιρετικό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Η Μαρία Μάλλη για την πρόταση “Ειδικού οικονομικού – φορολογικού καθεστώς στο νομό μας”

Εκπαιδευτικά7 ημέρες πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών