Connect with us

Πολιτιστικά

Tα “ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ” στη ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ, με τη Μελίνα Μποτέλλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον αύλειο χώρο του θαυμάσιου Λαϊκού Μουσείου ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ στη Νιγρίτα , θα παρουσιαστεί με διοργάνωση του Δήμου Βισαλτίας, ο θεατρικός-μουσικός μονόλογος ‘’ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ’’. Συγγραφή, σκηνοθεσία και ερμηνεία της ηθοποιού και μουσικής ερμηνεύτριας ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ.

Ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, διανθισμένο με τραγούδια  χωρίς συνοδεία, που ερμηνεύει μοναδικά η ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ.
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 στις 8.15 μμ με ελεύθερη είσοδο.

Ο μονόλογος πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2018 και ακολουθεί  πορεία επιτυχίας σε όλη την Ελλάδα.
Είναι ένας ύμνος στη Μητρότητα  και τους Γονείς , στη Μουσική και τους Καλλιτέχνες, δοσμένος  με πρωτότυπο τρόπο.

Για την ερμηνεία του απαιτούνται ιδιαίτερες φωνητικές και υποκριτικές δυνατότητες. Η Μελίνα Μποτέλλη, μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, με το μονόλογο αυτό αγγίζει και  συγκλονίζει κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από ηλικία και μορφωτικό επίπεδο.

Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικής προστασίας covid-19 που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Πολιτιστικά

Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμπακίου: Εκατό χρόνια μετά…

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Κρατώντας την υπόσχεση που δόθηκε πέρυσι με αφορμή τα εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, την εκκένωση της Θράκης, τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, εκατό χρόνια από την μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων στο Καλαμπάκι,  τιμούμε τους όλους τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς. Χωρίς διάκριση, χωρίς εξαιρέσεις, άλλωστε, το χωριό μας είναι αμιγώς προσφυγικό.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καλαμπάκι για όλους τους «ανταλλάξιμους» πρόσφυγες που θεμελίωσαν τη ζωή όλων μας, που δεν αντάλλαξαν τη μνήμη και την περηφάνια της καταγωγής.

Η παρουσία όλων μας τιμά τη μνήμη των παππούδων και των γιαγιάδων μας, των ανθρώπων που μας κληρονόμησαν τη μνήμη για να τη διαφυλάξουμε.

 

Για τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δοξάτου

Αθανασία Π. Θεοδωρίδου

Για τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού & Αρχιερατικός Επίτροπος

Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Τσενεκίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας, 15 Σεπτεμβρίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν παιδικό εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους να γιορτάσουν μαζί τους την ημέρα της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο συγγραφέας,  κ. Βασίλης Τερζόπουλος, ο οποίος θα διαβάσει την ιστορία του βιβλίου του «Το κορίτσι με το φλάουτο»(εκδ. Υδροπλάνο),  χρησιμοποιώντας εικόνες – μουσική και θα συνομιλήσει με τους μικρούς αναγνώστες  στην Αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης (είσοδος επί της Θεοτοκοπούλου) τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:30.

Σας περιμένουμε!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

  • Ο Βασίλης Τερζόπουλος γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα.
  • Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (Ευρωπαϊκή Πολιτική) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Μονάδων Υγείας).
  • Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης, στον τομέα της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού.
  • Είναι ο επικεφαλής του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος Short and Green, με ταινίες περιβαλλοντικού προβληματισμού και κεντρικός παρουσιαστής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς επίσης συνεργάτης ελληνικού προγράμματος των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
  • Έχει εκδώσει πέντε βιβλία για παιδιά, εκ των οποίων το ένα και στα αγγλικά, σε ηλεκτρονική μορφή. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοτόπους.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Του Γιώργου Λεκάκη | ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.8.2023

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το εύρημα βρέθηκε στον δρόμο, μπροστά από το κτήριο της οδού Βεργίνας 52, στην αγορά της Δράμας!

Ο κίονας βρέθηκε σε σωστικές ανασκαφές έργων Φυσικού Αερίου. Ανέλαβε να τον εκτιμήσει η τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σε μια ερώτησή μας, απάντησαν πως μάλλον ήταν «για αντιστήριξη πετρόκτιστου αγωγού αποχέτευσης, από τα χρόνια της οθωμανοκρατίας»…

Ο προσφάτως ευρεθείς αράβδωτος κίονας είναι προς εξέταση στον περίβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Δράμας…

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Δίκαια και επιτακτικά τα αιτήματα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Χριστόφορος Παυλίδης εξαγόρασε το 100% όλων των εταιρειών του ομίλου “Παυλίδης Μάρμαρα”

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Αναζητώντας τη Δράμα στον τουριστικό χάρτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Πολιτιστικά3 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Περιφερειακές 20232 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 202310 ώρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Αγωνιστές της ζωής

Δημοτικές 20239 ώρες πριν

Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 202310 ώρες πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 202310 ώρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της παράταξης «συνΕργάζομαι»

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Πολιτιστικά1 εβδομάδα πριν

Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμπακίου: Εκατό χρόνια μετά…

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών