Connect with us

Βουλευτικές 2023

Το νοσοκομείο δεν αποτελεί το «τσιφλίκι» κανενός διορισμένου διοικητή

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ. του Σωματείου  Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση  της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας να απαγορεύσει την είσοδο στο νοσοκομείο στον εκλεγμένο πρόεδρο του Σωματείου μας  Ιωάννη Παπαδόπουλο, προφασιζόμενη το γεγονός ότι είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Σε ερώτηση του κ. Παπαδόπουλου αν υπάρχει κάποια νομική διάταξη που να ορίζει ότι ο υποψήφιος βουλευτής δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πρόεδρος Σωματείου απάντησε ότι… θα το ψάξει (!).

Η κ. Καρατζόγλου έχει δώσει μάλιστα εντολή στους φύλακες του νοσοκομείου να μην επιτρέπουν την είσοδο στον κ. Παπαδόπουλο, ενώ του επιδόθηκε και έγγραφο για την αλλαγή της κλειδαριάς στο γραφείο του. Και όλα αυτά πριν ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία της παραίτησης του, χωρίς να έχει βγει η επίσημη απόφαση και ενώ εξακολουθεί να φαίνεται ακόμα υπάλληλος του νοσοκομείου.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. 

Το νοσοκομείο δεν αποτελεί το «τσιφλίκι» κανενός διορισμένου διοικητή. Δεν επιτρέπουμε να μπαίνουν εμπόδια στην απρόσκοπτη δράση των συναδέλφων συνδικαλιστών, που εκλέγονται με σκοπό να εργαστούν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πόσο μάλιστα το διάστημα που αντιμετωπίζουμε θέματα πολύ σοβαρά, όπως η οριακή λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής  λόγω έλλειψης γιατρών, το σταμάτημα της λειτουργίας για ένα μήνα του διαβητολογικού ιατρείου, καθώς και το αβέβαιο μέλλον της ΜΕΘ που έχει μείνει μόνο με έναν γιατρό και θα ήταν φοβερό  πλήγμα για την Δραμινή κοινωνία να κλείσει. Οπότε η Διοικήτρια έχει σαφώς σημαντικότερα θέματα να λύσει από το να σκέφτεται πώς θα αποκλείσει την είσοδο στον πρόεδρο του σωματείου μας.

Απαιτούμε, εφόσον δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα, να επιτρέπεται στον συνάδελφο Ιωάννη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας και πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, να εισέρχεται στο νοσοκομείο Δράμας και να επικοινωνεί ελεύθερα με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας.  

 

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                 Η  Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Καταγγελία της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση εισόδου στο ΓΝ Δράμας του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ καταγγέλλει την αυθαίρετη και αυταρχική στάση της Διοικήτριας του ΓΝ Δράμας να εμποδίσει την είσοδο στο Νοσοκομείο του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ υπήρχε προγραμματισμένη  συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, επικαλούμενη την εκλογική του παραίτηση, αν και ο ίδιος ενημέρωσε ότι δεν έχει απολέσει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο να προσκομίσει έγγραφα που ν’ αποδεικνύουν τα λεγόμενά του, αν και αποδεικνύεται ότι η απόφαση της διοίκησης ήταν προειλημμένη, καθώς ήδη  του είχε επιδοθεί επίσημο έγγραφο, που τον ενημέρωνε για την αλλαγή του μύλου της κλειδαριάς στην πόρτα του εργασιακού του χώρου.

Καταγγέλλουμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου του Σωματείου με την απαγόρευση της εισόδου του στον χώρο τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την αγωνιστική κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο  πρόεδρος του Σωματείου με την πρωτοπόρα στάση του στις διεκδικήσεις του Σωματείου και την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου δεν είναι αρεστός σε κάποιους… μόνο που ο εργασιακός χώρος δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η συνδικαλιστική δράση δε ζητά την έγκριση της διοίκησης – εργοδοσίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ιδιότητά του ως υποψήφιου βουλευτή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έφερε πολύ γρήγορη αντίδραση, ακόμα και πριν βγει η απόφαση από το γραφείο προσωπικού… Η εκλογική παραίτηση του υποψηφίου αξιοποιείται, ώστε να  απομονωθεί από τους συναδέλφους του, μέλη του Σωματείου.

Η «επιτελική» διοίκηση μπορεί να μην στελεχώνει την Παθολογία, τη ΜΕΘ, να μην μπορεί να καλύψει τα κενά με το απαραίτητο προσωπικό και με ιατρικές ειδικότητες που χρόνια λείπουν, μπορεί όμως άμεσα να αλλάξει το μύλο της κλειδαριάς στην πόρτα του εργασιακού χώρου του προέδρου του σωματείου.

Απαιτούμε να αρθεί άμεσα κάθε εμπόδιο στην πρόσβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας και υποψήφιου βουλευτή  του ΚΚΕ, Γιάννη Παπαδόπουλου, στον χώρο του Νοσοκομείου και την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική του δράση.

Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα. Αναγνωρίζουν και στηρίζουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές.

  • 1η Μάη δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία
  • 21 Μάη δυναμώνουμε τους αγώνες της επόμενης μέρας με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Βουλευτικές 2023

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φίλες και Φίλοι,

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μία νίκη της Δράμας, της Δράμας που αγωνιά και αγωνίζεται, της Δράμας που διεκδικεί, της Δράμας που απαιτεί, της Δράμας που όλοι ονειρευόμαστε. Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, δημόσια δηλώνω ότι θα τιμήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ξεκάθαρη εντολή που μου δώσατε. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς και μετερίζια, για το καλό του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αγάπη και την στήριξή σας.

Δημήτρης Κυριαζίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο

Βουλευτικές 2023

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες της Δράμας…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατήγαγαν σαρωτική νίκη με πολύ σπουδαία διαφορά περίπου 21% απέναντι σε ένα γηρασμένο αντιπολιτευτικό συνονθύλευμα που πάλεψε με άρνηση και ύβρεις να σκοτεινιάσει το φως.

Το μέλλον της πατρίδας προδιαγράφεται λαμπρό, παρ’ όλο που, λόγω του ναρκοθετημένου από την απλή αναλογική αποτελέσματος, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες για την επόμενη κυβέρνηση.

Με τιμήσατε με χιλιάδες σταυρούς. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος κάθε κοινής προσδοκίας.

Προς ώρας, χρέος όλων είναι να μην αφήσουμε κανέναν εφησυχασμό να μας κυριεύσει λόγω του εκλογικού μας θριάμβου. Στα τέλη Ιουνίου, θα πρέπει να επαναλάβουμε αυτό τον θρίαμβο εξασφαλίζοντας μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνησή μας, ώστε η χώρα μας να πορευθεί απρόσκοπτα προς το μέλλον της προόδου και του φωτός που επιδιώκουμε.

Καλά συναπαντήματα… Στο δρόμο που χαράσσει η ευθύνη κι η αγάπη για τον τόπο μας!

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Βουλευτικές 2023

Ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου για την επανεκλογή του

Κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επικείμενη εκλογική μάχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δραμινές, Δραμινοί,

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας και με επανεκλέξατε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα. Έχοντας πλέον εμπειρία και γνώση δεσμεύομαι για μια ακόμη φορά απέναντί σας ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα των συμπολιτών και της περιοχής μας, όπως έκανα και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Ταυτόχρονα καλώ όλους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες, παρά την δικαιολογημένη απογοήτευσή τους από το αποτέλεσμα των εκλογών, να συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να δώσουμε όλοι μαζί την επόμενη κρίσιμη εκλογική μάχη.

  • Για να φέρουμε ελπίδα και προοπτική στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
  • Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
  • Για να ενισχύσουμε τη λειτουργία του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.
  • Για να παραμείνει η Αριστερά ηγεμονική δύναμη στη κοινωνία.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ10 ώρες πριν

Συνέντευξη της Κικής Παπαζώτου στον Τάσο Αποστολίδη

Χρηστικά11 ώρες πριν

Η ώρα του παιδιού δείχνει… goldy.gr!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Elegant κοσμήματα για… ξεχωριστές στιγμές!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Έπιπλα απαράμιλλης ποιότητας και αισθητικής!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Λεκάνες τουαλέτας που παντρεύουν λειτουργικότητα και αισθητική!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Όλα για τα νύχια!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Ρούχα online για άνδρες και γυναίκες που ξεχωρίζουν!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών