Connect with us

Χρηστικά

Βιολογικός καθαρισμός, απολύμανση, απεντόμωση και άλλα πολλά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Εάν αναζητάτε συνεργείο για βιολογικό καθαρισμό σπιτιών στην Κομοτηνή και στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, η Biogeneralco διαθέτει το καλύτερο! Με έμπειρους επαγγελματίες, προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, αποτελώντας εγγύηση για χώρους καθαρούς και υγιεινούς, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται βιοκαθαρισμός στρωμάτων και επιτόπιο πλύσιμο, συντήρηση αποχέτευσης, απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυκοκτονίες, ταπητοκαθαρισμός και άλλες πολλές, που απαιτούν γνώσεις κι εμπειρία!

Απολύμανση χώρου με την πιο αποτελεσματική μέθοδο!

H απολύμανση του σπιτιού, της πολυκατοικίας ή του επαγγελματικού σας χώρου είναι επιβεβλημένη, με στόχο την εξουδετέρωση ιών, βακτηριδίων, μυκήτων και παθογόνων μικροοργανισμών, που προκύπτουν από τη επιδρομή εντόμων ή τρωκτικών, όπως τα ποντίκια. Κι επειδή, τώρα είναι η περίοδος που είθισται να πραγματοποιούνται οι απολυμάνσεις, καλό είναι να κλείσετε το ραντεβού σας για την εξυγίανση του χώρου σας, με την Biogeneralco στην Κομοτηνή. Το εκπαιδευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό της θα αναλάβει την εφαρμογή επιτόπου απολύμανσης, με χρήση ειδικών απολυμαντικών σκευασμάτων χωρίς άρωμα και, μάλιστα, σε πολύ προσιτές τιμές.

Απεντόμωση τώρα!

Η απεντόμωση στην Κομοτηνή φέρει την υπογραφή της Biogeneralco! Με άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο και προνομιακές τιμές, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες και ο κοριός, που εντοπίζονται εντός σπιτιού, κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Επίσης, πραγματοποιεί και απεντομώσεις για αράχνες, έντομα αποθηκών,  κουνούπια και ψαλίδες, ενώ από τις υπηρεσίες της δεν λείπουν και οι απεντομώσεις μυρμηγκιών. Επισκεφθείτε με ένα click το biogeneralco.gr, ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν και κλείστε το ραντεβού σας για έναν χώρο απολυμασμένο και υγιεινό!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Χρηστικά

Ηλεκτρονικά η βεβαίωση οφειλών σε τράπεζες, δημόσιο, ΕΦΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ανακοινώνει την εκκίνηση μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, σύμφωνα με τον νόμο 5024/2023 (ΦΕΚ Α’ 41). Αυτή η πλατφόρμα επιβεβαιώνει τις υφιστάμενες χρηματικές οφειλές προς τους Χρηματοδοτικούς Φορείς, το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-khrematikon-opheilon, και ο χρήστης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τα διαπιστευτήριά του στο Taxisnet.

Με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης παρέχει άδεια για την αποκάλυψη των τραπεζικών καταθέσεών του και των φορολογικών του πληροφοριών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νέα υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστά την υποχρέωση των servicers, σύμφωνα με τον νόμο 5072/2023, να εγκαταστήσουν εφαρμογές και συστήματα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δανειοληπτών έως τις 30 Μαρτίου 2024.

Για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων οφειλετών στη χρήση της πλατφόρμας βεβαίωσης οφειλών, λειτουργεί υποστηρικτική υπηρεσία από τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myEGDIXlive.gov.gr ή να καλέσουν στο 213 212 5730.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Χρηστικά

Επεκτάσεις μαλλιών και γυναικείες περούκες, ποια είναι η καλύτερη λύση για την γυναικεία τριχόπτωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι τεχνικές προσθήκης μαλλιών δεν είναι κάτι καινούριο αλλά τα τελευταία 50 χρόνια και με την βοήθεια της τεχνολογίας τα διάφορα tape extensions και οι γυναικείες περούκες μαλλιών https://romylos.gr/collections/peroukes έχουν αναβαθμιστεί αρκετά, έχοντας βελτιώσει δραματικά την διάθεση κάθε γυναίκας που αναζητά λύσεις για την τριχόπτωση.

Οι επιλογές κυμαίνονται από τις πιο ακριβές, που είναι οι αποκλειστικές θεραπείες που μπορεί να έχει κάποιος από ένα εξειδικευμένο κομμωτήριο η κλινική μαλλιών, έως απλές λύσεις που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και μόνος του στο σπίτι. Στα τοπ των αναζητήσεων παγκοσμίως είναι οι προσθήκες μαλλιών και οι περούκες. Ποια όμως επιλογή έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι επεκτάσεις μαλλιών (tape extensions) και οι γυναικείες περούκες απευθύνονται πλέον σε ένα ευρύ κοινό γυναικών, ενώ μπορεί να τις βρει κάποιος εύκολα σε κάποιο τοπικό κατάστημα με είδη ομορφιάς. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές να σας κατακλύζουν το μυαλό, είναι εύκολο ειδικά για όσους ψάχνουν στο διαδίκτυο να εξαπατηθούν από κάποιο ψευδές και κακής ποιότητας προϊόν. Φροντίστε να αξιολογήσετε αυτό που βλέπετε διεξοδικά πριν κάνετε την αγορά. Ακόμα καλύτερα, κλείστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο ή τον κομμωτή σας και λάβετε μία επαγγελματική συμβουλή.

Τόσο τα tape extensions όσο και οι γυναικείες περούκες έρχονται σε πολλές επιλογες για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Η φυσική τρίχα είναι πιο ρεαλιστική και πιο εύκολη στην φροντίδα, σε αντίθεση με τα συνθετικά μαλλιά. Συνήθως, οι φθηνές εκδοχές που είναι τα συνθετικά μαλλιά είναι κατασκευασμένες από ακρυλικό ή νάιλον και δεν μπορείτε να τα επεξεργαστείτε, να τα βάψετε, ή να τα χτενίσετε όπως τα φυσικά μαλλιά.

Η επέκταση μαλλιών (tape extensions) μπορεί να δίνει όγκο λόγω του σχήματος τους, αλλά δεν είναι αποτελεσματικές στο να καλύπτουν την έντονη αραίωση ή τη φαλάκρα των μαλλιών. Ο σκοπός τους είναι να προσθέτουν όγκο και επιπλέον μήκος στα υπάρχοντα μαλλιά σας, πράγμα που σημαίνει ότι το χρώμα και η υφή πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα  για να μην υπάρχει διαφορά στο μάτι και στην υφή.

Ανάλογα με την εφαρμογή, μια επέκταση μαλλιών μπορεί να σταθεί καλά στο μαλλί σας έως και οκτώ εβδομάδες. Θα πρέπει να μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά και να τα χτενίζετε ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τα clip-ins είναι συνθετικά ή από φυσική τρίχα και χρησιμοποιούνται κυρίως για να υποστηρίξουν ένα ντύσιμο και δεν φοριούνται μόνιμα. Μπορούν να φορεθούν ξανά όποτε είναι απαραίτητο. Οι επεκτάσεις μαλλιών με ταινία παραμένουν στα μαλλιά από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες πριν πέσουν. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και η εμφάνισή τους είναι αρκετά ρεαλιστική.

Υπάρχουν επεκτάσεις (τρέσες, tape extensions)  με ραφή για περισσότερη διάρκεια. Αυτές έχουν μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια. Καλό είναι όμως να αφαιρούνται μετά από έξι έως οκτώ εβδομάδες χρήσης, αλλά μπορούν να αλλαχθούν και μετά.

Ποια είναι τα οφέλη της γυναικείας περούκας

Οι περούκες προορίζονται για να καλύπτουν ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής. Ακριβώς όπως και το φυσικό μαλλί, οι γυναίκειες περούκες μπορούν να χτενιστούν, να βαφτούν και να πλυθούν κανονικά. Οι συνθετικές αποτελούν την φθηνή εκδοχή, μπορεί να έχουν καλή ποιότητα, αλλά δεν φαίνονται τόσο ρεαλιστικές. Παρόλα αυτά, είναι πιο προσιτές από οποιαδήποτε περούκα με φυσική τρίχα.

Πολλές είναι από πολυουρεθάνη για να ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός του κεφαλιού. Συνήθως είναι φθηνές σαν υλικό αλλά δεν είναι άνετες για παρατεταμένη χρήση γιατί παγιδεύουν τον ιδρώτα και τη θερμότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Μα καλή περούκα συνδυάζει διάφορα στυλ. Χρησιμοποιεί συνήθως δαντέλα για την γραμμή των μαλλιών και λιγότερο υλικό εφαρμογής για το υπόλοιπο τριχωτό της κεφαλής. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί την ψευδαίσθηση της φυσικής τρίχας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Χρηστικά

Πότε η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125 κ.εκ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με τον νόμο 4784/2021 η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει και για οδήγηση μοτοσικλέτας

Με διάταξη του νόμου 4784/2021 η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει και για οδήγηση μοτοσικλέτας με προϋποθέσεις που ορίζονται αναλυτικά

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο 4784/2021, κάθε οδηγός στην Ελληνική επικράτεια, μπορεί, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με την άδεια οδήγησης οχήματος να κυκλοφορήσει με μηχανάκι από 50 κ.εκ. έως 125 κ.εκ.

Με άδεια οδήγησης κατηγορίας Β λοιπόν, ο οδηγός μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά, εκτός από τα παραπάνω δίκυκλα μικρού κυβισμού, μοτοποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

  • Ο οδηγός θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 27 έτος της ηλικίας του
  • Ο οδηγός θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος Β κατηγορίας για τουλάχιστον 6 χρόνια
  • Ο οδηγός θα πρέπει να παρακολουθήσει 5 ώρες μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας (χωρίς να δώσει ωστόσο εξετάσεις)

Διαφορά στα δίκυκλα 50 κ.εκ. και 125 κ.εκ.

Ο οδηγός που επιθυμεί να οδηγεί ελαφρύ δίκυκλο, έχει την υποχρέωση να γνωρίζει πως, για μηχανάκι 50 κ.εκ. και εφόσον πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν χρειάζεται να κάνει κάποια μετατροπή στο δίπλωμα αυτοκινήτου που κατέχει.

Στα μηχανάκια και σκούτερ 125 κ.εκ. όμως, είναι απαραίτητο ο χρήστης να διαθέτει δίπλωμα νέου τύπου (κάρτα) και όχι παλαιού (χάρτινο), καθώς στο χάρτινο δεν μπορεί να συμπληρωθεί ο σχετικός κωδικός «121» για την οδήγησή του. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προχωρήσει σε αντικατάστασή του, η οποία γίνεται και ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr

Πόσο κοστίζει

Η ισοδυναμία μεταξύ άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και δίκυκλου έως 125 κ.εκ. δεν γίνεται δωρεάν. Ο ενδιαφερόμενος αφού επισκεφθεί κάποια Σχολή Οδηγών και προσκομίσει τα έγγραφα που απαιτούνται πρέπει να πληρώσει και τα ανάλογα ποσά

Η ενεργοποίηση της ισοδυναμίας για έναν κάτοχο διπλώματος ΙΧ και υποψήφιο δικυκλιστή (ελαφρού δικύκλου) περιλαμβάνει το κόστος των υποχρεωτικών πέντε μαθημάτων και το παράβολο. Τα χρήματα που θα κληθεί να δώσει για να λάβει την άδεια οδήγησης δίκυκλου έως 125 κ.εκ. και να τοποθετηθεί ο κωδικός «121» στο πλαστικό δίπλωμα κυμαίνονται από 120 έως 150 ευρώ. Το παράβολο κοστίζει 30 ευρώ, αλλά το κόστος των μαθημάτων δεν είναι σταθερό, αφού εξαρτάται από το πόσο χρεώνει η κάθε σχολή

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ως εξής:

Νόμος 4784/2021 – ΦΕΚ Τεύχος A’ 40/16.03.2021
Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες διατάξεις

Άρθρο 23
Άδειες οδήγησης – Κυρώσεις – Άδειες εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών – Τροποποίηση του άρθρου 94 του Κ.Ο.Κ.

 

Στο άρθρο 94 του ν. 2696/1999 (Α’ 57): α) στην παρ. 2 προστίθεται περ. γ’, β) τροποποιείται η παρ. 8, γ) προστίθεται νέα παρ. 9 και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

 

«Άρθρο 94
Άδειες Οδήγησης – Κυρώσεις – Άδειες εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών

1. Για την οδήγηση μοτοποδηλάτων και ελαφρών τετρακύκλων, μοτοσικλετών, μηχανοκίνητων τρικύκλων, τετρακύκλων και αυτοκινήτων απαιτείται η κατοχή της κατάλληλης κατηγορίας άδειας οδήγησης. Οι κατηγορίες των αδειών οδήγησης, η κλιμάκωση και η ισοδυναμία μεταξύ των κατηγοριών, καθώς και η χορήγηση, ανανέωση και η αμοιβαία αναγνώριση και ανταλλαγή αυτών ορίζονται στο π.δ. 51/2012 (Α’ 101).

2. Απαγορεύεται η οδήγηση μοτοποδηλάτων και ελαφρών τετρακύκλων, μοτοσικλετών, μηχανοκίνητων τρικύκλων, τετρακύκλων και αυτοκινήτων:

α) Από πρόσωπα τα οποία δεν κατέχουν ισχύουσα ελληνική άδεια οδήγησης της κατάλληλης κατηγορίας. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει για τα πρόσωπα, τα οποία εκπαιδεύονται ή εξετάζονται προκειμένου να αποκτήσουν ή ανανεώσουν συγκεκριμένης κατηγορίας άδεια οδήγησης, εφόσον είναι εφοδιασμένα με τα κατά νόμο προβλεπόμενα έγγραφα για τον σκοπό αυτόν.

β) Από πρόσωπα τα οποία δεν κατέχουν ισχύουσα ελληνική ειδική άδεια ή ισχύον ελληνικό πιστοποιητικό, τα οποία απαιτούνται για την οδήγηση ειδικών κατηγοριών οδικών οχημάτων, ακόμα και εάν κατέχουν την προβλεπόμενη στην προηγούμενη περ. α’ της παρούσας παραγράφου άδεια οδήγησης.

γ) Ειδικά για τα μοτοποδήλατα με μέγιστη εκ κατασκευής ανώτατη ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα, από πρόσωπα που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των δεκαπέντε (15) ετών.

 

3. Δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις της περ. α’ της παρ. 2 του παρόντος και εφόσον έχουν συμπληρώσει την ελάχιστη απαιτούμενη ηλικία που προβλέπεται για τη χορήγηση ελληνικής άδειας οδήγησης:

 

α. Οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης, αντίστοιχης κατηγορίας, η οποία έχει εκδοθεί από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από τα κράτη Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν.
β. Οι κάτοχοι ισχύουσας διεθνούς άδειας οδήγησης η οποία έχει εκδοθεί από οποιοδήποτε κράτος, εκτός της Ελλάδος, και δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.
γ. Οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης, η οποία έχει εκδοθεί από κράτη εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα οποία η Ελλάδα έχει συνάψει ειδική συμφωνία, η οποία έχει κυρωθεί με νόμο και οι οποίοι δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.
δ. Οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης κατά τα οριζόμενα σε διεθνείς συμβάσεις ή συμφωνίες που έχουν κυρωθεί με νόμο και οι οποίοι δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.
ε. Οι οδηγοί μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, μηχανοκίνητων τρικύκλων, τετρακύκλων και αυτοκινήτων, τα οποία ανήκουν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ή στα σώματα ασφαλείας, εφόσον είναι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τους.
στ. Τα μέλη διπλωματικών αποστολών και προξενικών αρχών, καθώς και τα μέλη Διεθνών Οργανισμών και Γραφείων Διεθνών Οργανισμών στην Ελλάδα ως και τα μέλη των οικογενειών τους, υπήκοοι τρίτων χωρών, πλην των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν, και κάτοχοι Δελτίου Ταυτότητας εκδοθέντος από τη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών, εφόσον κατέχουν ισχύουσα άδεια οδήγησης της χώρας τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή συνοδεύεται από βεβαίωση της εκδούσας αρχής, για το δικαίωμα οδήγησης οχήματος βάσει των κατηγοριών που κατέχουν, επίσημα μεταφρασμένης.
ζ. Οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, μηχανοκίνητων τρικύκλων, τετρακύκλων και επιβατικών αυτοκινήτων που δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα και η οποία άδεια έχει εκδοθεί από κράτος στο οποίο δεν εκδίδεται διεθνής άδεια οδήγησης.
Για την οδήγηση των υπόψη οχημάτων από τους ανωτέρω απαιτείται η κατοχή ισχύουσας εθνικής άδειας των αντίστοιχων κατηγοριών υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται από επίσημη μετάφρασή της στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.

4. Αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, μηχανοκίνητο τρίκυκλο, ελαφρύ τετράκυκλο, τετράκυκλο και αυτοκίνητο και στερείται ή δεν κατέχει την κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος της παρ. 1 του παρόντος ή η άδεια οδήγησής του έχει ανακληθεί ή αφαιρεθεί για οποιονδήποτε λόγο, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες, με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ, καθώς και με επιτόπου αφαίρεση του εντύπου της άδειας οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για τριάντα (30) ημέρες. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006 (Α’ 49).
Για τη σχετική παράβαση που αφορά στην ειδική άδεια οδήγησης οδηγού επιβατικού δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 4070/2012 (Α’ 82).

5. Αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 74/2008 (Α’ 112), τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400) ευρώ και με αφαίρεση του εντύπου της άδειας οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για τριάντα (30) ημέρες.

6. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, καθορίζονται:

α) Οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λειτουργία Σχολών Οδηγών και Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.) μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.
β) Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα ασυμβίβαστα της άσκησης του επαγγέλματος του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και της λειτουργίας Σχολών Οδηγών και Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.) μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.
γ) Οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες των διατάξεων του διατάγματος αυτού, καθώς και η διαδικασία επιβολής τους.

7. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ορίζονται:
α. Η διαδικασία χορήγησης, ανανέωσης, αντικατάστασης, ανταλλαγής, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια που αφορά τις άδειες οδήγησης.
β. Οι όροι και οι προϋποθέσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εξεταστών υποψήφιων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, καθώς και ο τρόπος συγκρότησης των εξεταστικών επιτροπών και οι υποχρεώσεις των εξεταστών.
γ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων με την καθιέρωση υποχρεωτικών μαθημάτων πριν από την εξέταση.

8. Tα Παραρτήματα του π.δ. 51/2012 (Α’ 101) τροποποιούνται και συμπληρώνονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργού Υγείας για το Παράρτημα ΙΙΙ.

9. Για οδήγηση οχημάτων σε χώρα όπου δεν αναγνωρίζεται η ελληνική άδεια οδήγησης απαιτείται η κατοχή της κατάλληλης κατηγορίας Διεθνούς Άδειας Οδήγησης σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις ή συμφωνίες που έχουν κυρωθεί με νόμο. Η Διεθνής Άδεια Οδήγησης εκδίδεται στην Ελλάδα από εθνικούς εκπροσώπους διεθνών αυτοκινητιστικών ενώσεων.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίζονται οι φορείς έκδοσης, η διαδικασία χορήγησης και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια που αφορά στην έκδοση στην Ελλάδα της Διεθνούς Άδειας Οδήγησης.»

Πηγή: https://www.odigostoupoliti.eu

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Χρηστικά3 μήνες πριν

Εθνική Σύνταξη. Ποσό, ηλικία και έτη ασφάλισης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

H Δράμα προικίζεται το 2024 με ένα νέο μουσείο φωτογραφικών μηχανών

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πρόγραμμα για όλα τα Δρώμενα του Δωδεκαημέρου 2024 στην Π.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Το Εορταστικό ωράριο των Εμπορικών καταστημάτων

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Με συναυλία της Ήβης Αδάμου η έναρξη της 20ης Ονειρούπολης Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τοψίδη  Χριστόδουλο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Τροχαίο δυστύχημα στη Δράμα με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Για τον Σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος: «Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση της Μάρμαρα Παυλίδης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας Πολιούχου της Δράμας- Τα καραβάκια των ευχών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Στην πρώτη θέση η Πατάτα Κ. Νευροκοπίου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Taste Atlas Awards 2023-24

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Λουτρά Ελευθερών: Εγκατάλειψη και παρακμή σε μια άλλοτε κραταιά και όμορφη λουτρόπολη

Χρηστικά46 λεπτά πριν

Ηλεκτρονικά η βεβαίωση οφειλών σε τράπεζες, δημόσιο, ΕΦΚΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ8 ώρες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Τι θα γίνει με την Λαϊκή Αγορά στη Δράμα; Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος απαντά στο Dtamatv.gr

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΡΑΣΗ»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Λειτουργία ή μη των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Πολιτιστικά2 ημέρες πριν

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ “Το Πράσινο Αστέρι”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Γιώργος Παπαδόπουλος: Ο υπερεργολάβος είναι η “Αχίλλειος πτέρνα” στον αγωγό του φυσικού αερίου

Χρηστικά4 ημέρες πριν

Επεκτάσεις μαλλιών και γυναικείες περούκες, ποια είναι η καλύτερη λύση για την γυναικεία τριχόπτωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Συνάντησή του Δημάρχου Δράμας με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ–Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Επίσκεψη μαθητών της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ στο γραφείο Δημάρχου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Κοπή Βασιλόπιτας της Δημοτικής Παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Πρόσκληση σε Ενημερωτικές Εκδηλώσεις δράσεων επιχειρηματικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ τον Μάιο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Έπαρση και Εμπαιγμός …

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών