Είχε και τα εσωκομματικά τζαρτζαρίσματα η χτεσινή, (15/3), περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη.

Εκεί όπου στη μάχη για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ΝΔ στηρίζει επίσημα τον σημερινό περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, που είναι άνθρωπος που ανήκει εδώ και χρόνια στο μητσοτακικό στρατόπεδο, ενώ από τον χώρο της κατεβαίνει ως αντάρτης ο πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Το πρώτο τζαρτζάρισμα έγινε το πρωί κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις Σάπες. Με την άφιξή του πήγε στο παζάρι του οικισμού και ενώ περιόδευε και συνομιλούσε με τον κόσμο, τον πλησίασε ο Νίκος Ευκαρπίδης που είναι πρόεδρος των επαγγελματιών, ο οποίος προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ στο καφέ που διατηρεί στο κέντρο της αγοράς για ένα εσπρεσάκι…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε και ενώ ο επαγγελματίας τού εξηγούσε τα προβλήματα των επαγγελματιών των Σαπών, στην κουβέντα επενέβη ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, που απευθυνόμενος στον Νίκο Ευκαρπίδη, του είπε: «Είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου;».

Το παρασκήνιο είναι ότι ο Ευκαρπίδης είναι υποψήφιος με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντάρτη δηλαδή της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές. Η απάντηση ήρθε από τον Ευκαρπίδη ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί η ΝΔ επέλεξε τον Μέτιο και γιατί  σε αυτή τη μάχη η ΝΔ δεν κατέβηκε ενωμένη…Με τον πρόεδρο της  ΝΔ να υπενθυμίζει το πολιτικό μήνυμα που έχουν αυτές οι εκλογές και την κουβέντα να κλείνει κάπου εκεί.

Το δεύτερο τζαρτζάρισμα καταγράφηκε το απόγευμα στην ανοικτή συγκέντρωση που έκανε η ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης, όπου μίλησε ο κ. Μητσοτάκης. Εκεί προσήλθε ο κ. Μέτιος ο οποίος και κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων και άκουσε απ’ όλους τους ομιλητές (εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, μίλησαν και τρεις βουλευτές της περιφέρειας) ότι η ΝΔ τον στηρίζει και ότι πρέπει να επανεκλεγεί. Στη συγκέντρωση της ΝΔ προσήλθε όμως και ο κ. Τοψίδης, συνοδευόμενος μάλιστα από δύο εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους που είναι υποψήφιοι μαζί του! Τον Μιχάλη Αμοιρίδη από την Ξάνθη και τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη από την Καβάλα. Οι δύο σύμβουλοι κάθισαν στη μέση της εκδήλωσης και ο Τοψίδης παρέμεινε όρθιος και κάπου πίσω. Από εκεί άκουσε και αυτός τη στήριξη της ΝΔ προς τον αντίπαλό του…