Connect with us

Εκλογές 2019

Νίκος Τογγιαλίδης – ΜΕΡΑ25: Σχόλιο για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμη δύσκολη περίοδος αρχίζει για την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να μαραζώνει σε μια Ευρώπη που ασφυκτιά. Μια νέα φωνή αυτή του ΜέΡΑ25 θα αγωνιστεί εντός και εκτός βουλής με συγκροτημένες προτάσεις και προγραμματικό λόγο ενάντια στην φτωχοποίηση και την λιτότητα.

Ο λαός τιμώρησε την μνημονική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας το βήμα στην ΝΔ να επιβάλει το σκληρό μοντέλο Λετονίας το οποίο θα στείλει ακόμα περισσότερους νέους στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε τους Δραμινούς πολίτες που στήριξαν το ΜέΡα25, δίνοντας του πάνω από 3% και σε εμάς την εντολή να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική αποσάθρωση.

Είμαστε εδώ, θα μας ακούτε συχνά, θα είμαστε δίπλα και ανάμεσα σας όπως κάναμε πάντα. Συνεχίζουμε να είμαστε απλοί πολίτες , γιατί πιστεύουμε στους ανθρώπους και όχι στα αξιώματα.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Σχόλια

Εκλογές 2019

Εξοικονομώ Επιχειρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την Πρόσκληση της Δράσης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» . Με την απόφαση ΥΠΕΝ/Δ ΕΠΕΑ/26201/171/2024 προκηρύσσεται το Πρόγραμμα με τίτλο «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον τριτογενή τομέα (εμπορίου και υπηρεσιών και του τομέα του τουρισμού), τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Από τις  12 Μαρτίου 2024 ως τις 31 Μαρτίου 2024 , μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», προϋπολογισμού 176,75 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για κάθε επενδυτικό σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης που υποβάλλεται και επιχορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος, εξοικονομώ επιχειρώ , ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος καθορίζεται ως ακολούθως:

– εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 40%

– μείωση εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35%

– για το/α κτίριο/α ή την κτιριακή μονάδα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης, θα πρέπει να επιτυγχάνεται από την υλοποίηση του σχεδίου αναβάθμιση της ενεργειακής του/ς κατηγορίας, βάσει ΠΕΑ τουλάχιστον κατά δύο (2) ενεργειακές τάξεις σε σχέση με την υπάρχουσα κατάταξη (ή υποχρεωτικά Β+ κλάση όταν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση), εφόσον πρόκειται για αναβάθμιση κτιριακών υποδομών που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.4122/2013. Για τον υπολογισμό της ενεργειακής αναβάθμισης κατά δύο τουλάχιστον κατηγορίες δεν θα πρέπει να συνυπολογίζεται η συνεισφορά εφαρμογών ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. ή/και ΣΗΘΥΑ. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση επενδυτικών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια απορρίπτονται από την διαδικασία αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΠΙΧΕΙΡΩ», επιλέξιμες είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν εκείνες, οι οποίες, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας ή την υποβληθείσα γνωστοποίηση έχουν δυναμικότητα που δεν ξεπερνά τις 200 κλίνες.

Το ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων, φτάνει έως και 65%, αναλόγως του είδους της παρέμβασης  και του μεγέθους της επιχείρησης.

Αντιστοίχως, για τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης ισχύουν τα εξής:

  • δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού.
  • δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ για τους λοιπούς κλάδους

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση, προκειμένου να υλοποιήσουν παρεμβάσεις:

  • ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους, όπως θερμομόνωση, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης,
  • ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, από νέας τεχνολογίας LED, εγκατάσταση αυτοματισμών μείωσης κατανάλωσης λόγω απουσίας/παρουσίας χρηστών,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων, όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων, όπως αντικατάσταση ψυκτών,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα αερισμού χώρων,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ζεστού νερού χρήσης,
  • εγκατάστασης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα,
  • εγκατάστασης συστήματος αντιστάθμισης,
  • εγκατάστασης συστημάτων αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο,
  • αντικατάσταση ενεργοβόρου εξοπλισμού που αφορά στην παραγωγική διαδικασία των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. φούρνοι, ψυγεία)

Αιτήσεις με σκοπό τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα» υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/.

Στο πρόγραμμα εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Στο Επιμελητήριο Δράμας επίσης λειτουργεί την υπηρεσία HelpDesk για b2b πληροφόρηση – υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του στα πλαίσια της ανταποδοτικής υπηρεσίας:

  • Με αποστολή mail: ccidrama@dramanet.gr και θέμα «ενημέρωση προγραμμάτων»
  • Με συμπλήρωση φόρμας στο «e-ραντεβού»   στο www.dramanet.gr
  • Με τηλέφωνο στο 2521022750 εσωτ. 1

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκλογές 2019

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Γεωθερμίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η δαπάνη ενέργειας και χρημάτων που απαιτείται από τη λειτουργία ενός γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού έναντι σε ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης με πετρέλαιο, και ψύξης με κλιματιστικά, ανέρχεται μειωμένη κατά 60% ετησίως. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι η θερμοκρασία του υπεδάφους είναι πολύ κοντινή στην επιθυμητή θερμοκρασία του εσωτερικού του κτιρίου. Έτσι, όταν χρησιμοποιείται γεωθερμία σε σπίτι, είναι ευκολότερο να θερμανθεί το κτίριο το χειμώνα και να ψυχθεί το καλοκαίρι.

Για να μπορέσει να επιτευχθεί η αναμενόμενη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού, θα πρέπει να δίνεται η δέουσα σημασία στις παραμέτρους οι οποίες επηρεάζουν την απόδοση του συστήματος. Οι παράμετροι αυτές αφορούν το σχεδιασμό και τη συνδεσμολογία του συστήματος.

Ένα γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού ανοικτού κυκλώματος, εκμεταλλεύεται τη θερμοκρασία του υπογείου νερού μέσω υδρογεωτρήσεων. Συνήθως απαιτούνται δύο υδρογεωτρήσεις, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται ως υδρογεώτρηση άντλησης του νερού, και η δεύτερη χρησιμοποιείται ως υδρογεώτρηση επανεισαγωγής του υπογείου νερού στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από όπου προήλθε, μετά την ενεργειακή του εκμετάλλευση. Ανάλογα με την ισχύ του συστήματος προκύπτει και η ζητούμενη παροχή του νερού.

Είναι απαραίτητο να έχουν μελετηθεί εξ’ αρχής στατιστικά στοιχεία της περιοχής σχετικά με τη διαθέσιμη παροχή υπογείου νερού στη θέση του έργου, ή να έχουν διερευνηθεί τυχόν κοντινές υδρογεωτρήσεις για να βεβαιωθεί το εκτιμώμενο ποσό αντλούμενου νερού. Κατόπιν, θα γίνει ο ακριβής σχεδιασμός του συστήματος.

Αν τελικά μετά την πραγματοποίηση της γεώτρησης προκύψει ότι η διαθέσιμη παροχή νερού είναι μικρότερη από την απαιτούμενη, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλαπλές γεωθερμικές αντλίες θερμότητας συνδεδεμένες εν σειρά. Με τον τρόπο αυτό η συνολική απαιτούμενη παροχή μειώνεται.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή αλλοιώνεται η θερμοκρασία εισόδου του νερού στις επιμέρους μονάδες και μειώνεται κατ’ άτι η απόδοση του συστήματος. Τη μείωση αυτήν όμως την αντισταθμίζει το γεγονός ότι το σύστημα πλέον θα λειτουργεί ως inverter λόγω των πολλαπλών συμπιεστών που θα διαθέτει, με αποτέλεσμα την απόλυτη προσαρμογή στην απαιτούμενη ισχύ κάθε στιγμή.

Ένας τρόπος να αυξηθεί η απόδοση του γεωθερμικού συστήματος ανοικτού κυκλώματος, είναι να χρησιμοποιηθεί σύστημα inverter στην υποβρύχια αντλία. Με τον τρόπο αυτό θα ρυθμίζεται επακριβώς η αντλούμενη παροχή σύμφωνα με τη ζήτηση και θα αποφεύγεται το υδραυλικό πλήγμα. Ακόμη, πρέπει να δοθεί προσοχή στη θέση που θα έχει η γεώτρηση εμπλουτισμού σε σχέση με τη γεώτρηση άντλησης. Η γεώτρηση εμπλουτισμού [επανεισαγωγής], θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά το δυνατόν μακριά από τη γεώτρηση άντλησης, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα της υπερβολικής θερμικής αλληλεπίδρασης.

Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την απόδοση του γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού στα ανοικτά κυκλώματα, είναι το αν το σύστημα είναι άμεσου ή έμμεσου βρόχου. Ο παράγοντας αυτός καθορίζεται από την ποιότητα του αντλούμενου νερού.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί απευθείας στην εγκατάσταση το αντλούμενο νερό είναι σύστημα άμεσου βρόχου, ενώ το σύστημα που χρησιμοποιεί ενδιάμεσο εξοπλισμό προστασίας του εξοπλισμού [εναλλάκτη θερμότητας ανοξείδωτο ή τιτανίου] είναι το σύστημα έμμεσου βρόχου.

Για παράδειγμα, σε παραθαλάσσιες περιοχές, το αντλούμενο νερό είναι συνήθως υφάλμυρο, οπότε δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στην εγκατάσταση λόγω των διαβρώσεων που θα προκαλέσει η υφαλμυρότητα.

Έτσι λοιπόν κατά το σχεδιασμό του γεωθερμικού συστήματος ανοικτού κυκλώματος πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που εμφανίζει ένα σύστημα άμεσου βρόχου και ένα σύστημα έμμεσου βρόχου. Είναι γεγονός ότι ένα σύστημα άμεσου βρόχου παρουσιάζει μικρότερο κόστος επένδυσης, αλλά μεγαλύτερο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού.

Επιπλέον, συνήθως ένα τέτοιο σύστημα εμφανίζει μικρότερο χρόνο ζωής έναντι σε ένα σύστημα έμμεσου βρόχου. Αντιθέτως, το σύστημα έμμεσου βρόχου, εμφανίζει μεγαλύτερο κόστος επένδυσης, μικρότερο κόστος συντήρησης και μεγαλύτερο χρόνο ζωής.

Αναφορικά με την απόδοση των συστημάτων αυτών, είναι γεγονός ότι το έμμεσο σύστημα παρουσιάζει μικρότερες αποδόσεις από το άμεσο σύστημα, με σχεδόν ίδια ηλεκτρική κατανάλωση, διότι η θερμοκρασία του νερού ανακυκλοφορίας είναι αλλοιωμένη σε σχέση με τη θερμοκρασία νερού άντλησης. Ωστόσο όμως το έμμεσο σύστημα δίνει το πλεονέκτημα ρύθμισης της θερμοκρασίας ανακυκλοφορίας στο δεύτερο βρόχο, καθώς και του καλύτερου αυτοματισμού σχετικά με την τελική λειτουργία του συστήματος.

Ένας ακόμη τρόπος ελέγχου και βελτιστοποίησης της απόδοσης του ανοικτού γεωθερμικού συστήματος, είναι ο σωστός καθορισμός των θερμοκρασιών που απαιτούνται στην ανακυκλοφορία του νερού στο εσωτερικό του κτιρίου, για τη θέρμανση και την ψύξη του. Ο καθορισμός αυτός συνδέεται με τη θερμοκρασία του υπογείου νερού, και με τις επενεργοποιήσεις των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Σε συνέχεια των παραπάνω, εξετάζοντας τη λειτουργία ενός γεωθερμικού συστήματος κλειστού κυκλώματος, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διαστασιολόγηση του γεωσυλλέκτη, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση του συστήματος. Το συνηθέστερο λάθος στο οποίο υποπέφτει  ένας μελετητής γεωθερμίας είναι ότι σχεδιάζει ένα σύστημα ψύξης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Λόγω του ότι οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές αναφέρονται σε συστήματα θέρμανσης, ένα σύστημα ψύξης δε λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τις υψηλές καταναλώσεις ενέργειας επομένως και το υψηλό κόστος λειτουργίας. Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται μελετώντας τις Αμερικάνικες προδιαγραφές οι οποίες αναφέρονται σε συστήματα ψύξης. Άρα λοιπόν πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην ακριβή διαστασιολόγηση του γεωσυλλέκτη.

Ένα κλειστό κύκλωμα κάθετου βρόχου έχει καλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιούνται υλικά πολύ υψηλής θερμικής αγωγιμότητας κατά την τσιμέντωση του. Το ποσοστό του μπεντονίτη κατά την τσιμέντωση των γεωτρήσεων πρέπει να είναι περίπου 20% κατ’ όγκο του νερού, ώστε να έχει την καλύτερη απόδοση η κάθε οπή. Εκτός αυτού, είναι γεγονός πως εάν στο μίγμα τσιμέντωσης προστεθεί άμμος (πυριτική ή τοιχοποιίας), τότε το παραγόμενο μίγμα δύναται να έχει ακόμα και διπλή θερμική αγωγιμότητα σε σχέση με το απλό μίγμα μπεντονίτη.

Όταν ένα κλειστό κύκλωμα οριζόντιου βρόχου αποτελείται από σωληνώσεις διαμορφωμένες σε σπειροειδή μορφή, τότε δίνεται το πλεονέκτημα μεγαλύτερης απόδοσης από μικρότερο διαθέσιμο χώρο. Ένα άλλο μυστικό που έχει προκύψει από μελέτες είναι ότι η εφαρμογή ενός κωνικού συστήματος είναι πολύ πιο αποδοτική ενεργειακά από ότι η εφαρμογή ενός κωνικού συστήματος, και αυτό διότι βελτιώνεται η θερμική διάχυση στον κατακόρυφο άξονα του κάθε κώνου.

Η μελέτη της μακροχρόνιας λειτουργίας των γεωθερμικών συστημάτων, οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία συνδυάζονται με βιβλιογραφικά στοιχεία, ώστε να προκύψουν περαιτέρω επεμβάσεις βελτιστοποίησης της απόδοσης τους και μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη λειτουργία τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκλογές 2019

Φεύγοντας από το σπίτι των γονιών σου: 5 tips

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Αν έχει έρθει η ώρα να φύγεις από το σπίτι των γονιών σου, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πόσο περίπλοκη και, ενίοτε, πόσο δύσκολη είναι η συγκεκριμένη μετάβαση. Απαιτεί εξαιρετική οργάνωση και μεγάλη υπομονή. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές που θα βρεις εδώ, θα σε βοηθήσουν κάπως με την όλη διαδικασία.

  1. Φρόντισε να έχεις σταθερή δουλειά

Για να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια σταθερή δουλειά. Να ξέρεις ότι θα έχεις ένα σταθερό εισόδημα με το οποίο θα μπορείς να συντηρήσεις το νέο σου σπίτι. Η αλήθεια είναι πως δεν θα είναι ιδανικό αν πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι των γονιών σου. Το σημαντικό είναι να γίνει η μετάβαση μια και καλή!

  1. Αποφάσισε αν θέλεις να συγκατοικήσεις με κάποιον

Μπορεί να μην θέλεις να μείνεις εντελώς μόνος/η. Ή μπορεί να αδυνατείς να στηρίξεις κάτι τέτοιο οικονομικά στην αρχή. Πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσεις αν θέλεις να συγκατοικήσεις με κάποιον άλλο και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης. Για παράδειγμα, στα υπέρ είναι το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να επωμιστείς όλο το βάρος των λογαριασμών. Στα κατά είναι το ότι δεν θα μπορείς απαραίτητα να επιλέξεις τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ , σαλονιού, τραπεζαρίας κ.ο.κ. που προτιμάς, αν δεν αρέσουν και στον/στην συγκάτοικό σου. Και μια που μιλήσαμε για αυτού του είδους τις επιλογές…

  1. Ζήτα βοήθεια

Είναι σημαντικό να ζητήσεις βοήθεια από τους δικούς σου. Είτε επειδή δεν ξέρεις ποια κουζίνα https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ να επιλέξεις, είτε επειδή δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς τη μετακόμιση, είτε επειδή δεν είσαι σίγουρος/η τι πρέπει να κάνεις με τα έπιπλα μπάνιου. Θα είναι πολύ δύσκολο αν αποφασίσεις να κάνεις τα πάντα μόνος/η. Και οι γονείς και οι φίλοι σου είναι εκεί και μπορούν να σε βοηθήσουν. Η γνώμη τους μπορεί να σου λύσει πολλά προβλήματα.

  1. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού

Πίστεψέ μας, θα παιδευτείς πολύ, αν δεν φτιάξεις ένα πρόγραμμα για τις δουλειές στο νέο σου σπίτι. Δεν έχεις συνηθίσει να πρέπει να διαχειρίζεσαι μόνος/η τα πάντα και υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σου ξεφεύγουν. Οπότε, προγραμμάτισε πότε πρέπει να βάλεις μπουγάδα, να καθαρίσεις, να πληρώσεις τους λογαριασμούς κ.τ.λ. Αν έχεις μια ρουτίνα, θα είναι και πολύ πιο δύσκολο να ξεχάσεις σημαντικά πράγματα.

  1. Γίνε πολύ καλός/ή στη διαχείριση χρημάτων

Τέλος, θα πρέπει να γίνεις καλός/ή στη διαχείριση των χρημάτων σου. Θα πρέπει να κάνεις καλές οικονομίες, καθώς θα πρέπει να πληρώνεις για το φαγητό, τις υπόλοιπες ανάγκες σου, αλλά και για το ίδιο το σπίτι. Χώρισε τα χρήματά σου και αφιέρωσε κάθε κομμάτι αυστηρά σε συγκεκριμένα πράγματα.

Και διασκέδασέ το! Έχεις τον δικό σου χώρο πια!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

H Δράμα προικίζεται το 2024 με ένα νέο μουσείο φωτογραφικών μηχανών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πρόγραμμα για όλα τα Δρώμενα του Δωδεκαημέρου 2024 στην Π.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Για τον Σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος: «Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Λουτρά Ελευθερών: Εγκατάλειψη και παρακμή σε μια άλλοτε κραταιά και όμορφη λουτρόπολη

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Στην πρώτη θέση η Πατάτα Κ. Νευροκοπίου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Taste Atlas Awards 2023-24

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Αρχαία Διονυσιακά Δρώμενα αναβιώνουν σε πολλά χωριά της ΠΕ Δράμας

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Μπαμπούγερα Καλή Βρύσης στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη παρουσιάζει στη Δράμα τα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο δρόμος για Αμφίπολη έχει… πολύ δρόμο μπροστά του

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ημερίδα ΔΕΥΑΔ για την παγκόσμια ημέρα νερού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ο Πέτρος Τσολιάς υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

Εκλογές 20195 ημέρες πριν

Εξοικονομώ Επιχειρώ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Κλιμάκιο ΓΣΕΕ στο Δήμο Δράμας εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου

Χρηστικά7 ημέρες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απαιτούνται άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου Δράμας που βρίσκεται σε δεινή θέση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τους εκπροσώπους των ΤΑΧΙ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

ΕΚΘΕΣΗ «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία – Απαντήσεις στα αδιέξοδα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διακοπή κυκλοφορίας στην περιμετρική οδό Κορυλόβου μέχρι το Νοέμβριο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Περίπατος γυναικών στο άλσος Κορυλόβου

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών