Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Κ. Μπλούχος για τις μονάδες υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ

Είναι επιεικώς λυπηρό, να προβαίνουν τοπικές πολιτικές δυνάμεις σε «Αναφορές» στο Υπουργείο Υγείας, αναπαράγοντας τις ανακοινώσεις σωματείων του Νοσοκομείου Δράμας, δεδομένου ότι η καθ’ ύλη αρμόδια για την όποια ενημέρωση είναι η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, καθώς επίσης και ο τοπικός εκπρόσωπος της συμπολίτευσης…

Αναρωτιέμαι για το πότε κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να αποτυπώσουν τα προβλήματα και την ένδεια του ΕΣΥ σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο! Μάλλον εξυπηρετείται η ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων και η φαινόμενη προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων. Έτσι, τώρα, εντελώς όψιμα, γίνονται «μαχητές» της στήριξης του συστήματος, την ώρα που αυτή η κυβέρνηση καίγεται, σε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών, να καλύψει ανάγκες που χρόνιζαν…

Ανάγκες ενός ΕΣΥ το οποίο τις τελευταίες δύο δεκαετίες κινήθηκε με δυνάμεις αδρανείας, και επιπλέον, γυμνό, στροβιλίσθηκε στη δίνη της τελευταίας δεκαετίας της κρίσης. Η κυβέρνηση αγωνίζεται, όταν αυτοί που επαίρονται για την κοινωνική τους ευαισθησία, και το κοινωνικό τους πρόσωπο, επιδίδονται σε άναρθρες κραυγές, ενώ τόσα χρόνια δεν έχουν να επιδείξουν καμιά ουσιαστική – ριζοσπαστική τομή για την αναβάπτιση του ΕΣΥ.

Είναι προφανές ότι για το σημείο εκκίνησης δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη σύνολης της διαχείρισης, δηλαδή της ετοιμότητας των νοσοκομείων. Έχει την ευθύνη για τον επιχειρησιακό στρατηγικό σχεδιασμό, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στα χρονικά, αυστηρά πρωτόκολλα, έστω με κατά προσέγγιση προσαρμογή στην αυστηρότητά τους. Συνάμα με λειτουργικότερη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και με άμεση χωροταξική αναπροσαρμογή όπως επέβαλαν οι συνθήκες. Και όλα αυτά, ναι, με το υπάρχον ανεπαρκές σε αριθμό προσωπικό.

Είναι ανάγκη λοιπόν να μάθουν όλοι ότι η ύπαρξη ή μη προμηθειών, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αναλωσίμων υλικών ή οιωνδήποτε υλικών, αφορά συγκεκριμένη υπηρεσία του Νοσοκομείου και την συνολική εικόνα, την γνωρίζει η Διοίκηση αυτού. Είναι ανάγκη να ξέρουν καλά όλοι, ότι είναι ευθύνη της διοίκησης και όχι των εργαζομένων, η ενημέρωση αποθέματος υλικού. Αν οι εργαζόμενοι, έχουν την υπόνοια, ή γνωρίζουν βάσιμα για ενδεχόμενη  ανεπάρκεια, οφείλουν, για να διασφαλίσουν την υγεία των συναδέλφων τους και πρωτίστως των ασθενών, να προβούν σε όχληση της Διοίκησης κατά πρώτον! Αυτό θα οδηγούσε στην εξασφάλισή τους, χωρίς διασπορά πανικού ή διάχυση fake news για λόγους μικροπολιτικούς, ή εντυπωσιασμού, ή για κάποια ιδιοτελή κίνητρα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπήρξε στιγμή ανεπάρκειας σε αριθμό απαραίτητων υλικών. Τουναντίον, όλες οι ποσότητες υλικών ήταν επαρκείς εξ αρχής.

Μάλιστα, κλήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας να δώσει πλεονάζον υλικό και σε άλλο Νοσοκομείο. Να σημειωθεί ακόμη ότι:

  1. Δεν σημειώθηκε σε καμία στιγμή της διαχείρισης, ανάγκη επιπλέον κάλυψης.
  2. Έγινε παρανόηση της σύστασης, για συνετή και όχι σπάταλη διαχείριση των υλικών, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, και με δεδομένο, ότι ήταν αβέβαιος ο χρονικός ορίζοντας της κρίσης και το ότι, ήταν έκδηλη η επιφύλαξη, για το πόσο θα μας επηρέαζε το επιδημιολογικό φαινόμενο. Επιπλέον, με άγνωστη την φόρτιση του φαινομένου και τον χρονικό του ορίζοντα, είναι προφανής η «αναγκαιότητα εφεδρειών».
  3. Κάποιοι εργαζόμενοι, όχι ανιδιοτελώς, προέταξαν ένα φρόνημα επαναστατικής γυμναστικής και υπεραντιδραστικότητας, φανερώνοντας αδικαιολόγητο πανικό και φοβική προσέγγιση στο εμπερίστατο της επιδημιολογικής έξαρσης.

Δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης που προκάλεσε η ασύλληπτη ζήτηση σε συγκεκριμένα υλικά, θα ήταν σκόπιμη και σώφρων, η ορθολογική διαχείριση των προμηθειών για να μην εκτεθεί το νοσοκομείο, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των εργαζομένων σε αυτό. Και αυτό έγινε.

Έχει σημασία όμως, να προσέξουμε, το πότε έγιναν οι ανακοινώσεις των σωματείων, το αν δικαιώθηκαν οι φόβοι τους στην πορεία του χρόνου, το ότι η υπεραντιδραστικότητα δεν ήταν αποτέλεσμα δεοντολογικής συμπεριφοράς, και το ότι η κεντρική πολιτεία και το υπουργείο με την διασφάλιση της σταθερής ροής υγειονομικού υλικού και τη συντονισμένη προσπάθεια όλων, παρακίνησε πολλούς συμπολίτες σε ουσιαστική προσφορά και σε ενέργειες με συγκεκριμένες στοχεύσεις.

Από την άλλη, το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε τη γενναία και ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με 35 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού και την σταθερή ροή προμηθειών, αναλόγως των συνθηκών και των αναγκών που προέκυπταν.  Η δε Υγειονομική Περιφέρεια, παρείχε σταθερή και μόνιμη υποστήριξη επί παντός.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου, με αξιοσημείωτη ενάργεια προέβαινε σε διαρκείς, άμεσες και  έγκαιρες ιεραρχήσεις των αναγκών που προέκυπταν, προέβη στην ανάπτυξη βηματισμού, με κατεύθυνση τον εξορθολογισμό σε επίπεδο λειτουργικό και χωροταξικό και ανθρωπίνου δυναμικού, στην άμεση υιοθέτηση προσαρμογή και ευλαβική προσήλωση στα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ, όπως αυτές αναπροσαρμόζονταν προϊόντος του χρόνου και τέλος στην ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών με γνώμονα την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι:

  • Σήμερα δεν επαρκούν οι αποθηκευτικοί χώροι, για την αποθήκευση του όγκου των προμηθειών μας στο Νοσοκομείο.
  • Η διαχείριση των κρουσμάτων, κρίθηκε εκ του αποτελέσματος, και προς απογοήτευση «κάποιων» άψογη.
  • Ανταποκρίθηκαν και προσαρμόστηκαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τέλος, τέθηκαν οι βάσεις, στοχευμένης και συνολικής αναδιαμόρφωσης της δομής του Νοσοκομείου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στον λειτουργικό και χωροταξικό ανασχεδιασμό του, διότι είναι χρέος όλων να ανταποκριθούμε όχι απλώς στις σημερινές ανάγκες αλλά σε αυτές του μέλλοντος. Υπάρχει, και η διάθεση, και το όραμα.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι ποιοι θέλουν να είναι συνοδοιπόροι και ποιοι τελικά θα βυθισθούν στη φθορά της κατάκρισης. Το εντυπωσιακό και παράδοξο μάλιστα, είναι ότι οι δηλώνοντες και επιτακτικά ζητούντες την κάλυψη όρων ασφαλείας, και υλικών μέσων προστασίας, φευ, αναγνωρίζουν στην  ίδια τους την ανακοίνωση, λίγο παρακάτω την παγκόσμια έλλειψη! Πόσο παράδοξο και οξύμωρο είναι αυτό! Εκτίθενται, γιατί παραγνωρίζουν ότι συγκεκριμένα πρωτόκολλα, όριζαν στοχευμένα πράγματα και έδιναν στοχευμένες οδηγίες.

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό, προς όλους: Δεν κινδυνεύει ή δεν εκτίθεται, κάποιος υγειονομικός ή κάποιος ασθενής επειδή βρίσκεται στο χώρο του Νοσοκομείου. Η έκθεση αυτή, αφορά το προσωπικό της πρώτης γραμμής, δηλαδή τους παθολόγους, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και συγκεκριμένο παραϊατρικό προσωπικό.

Είναι δεδομένο λοιπόν το ότι παρά τον ελάχιστο σχετικά, όγκο υπόπτων περιστατικών που διαχειρίστηκε το Νοσοκομείο Δράμας, δηλαδή παρά την ελάχιστη φόρτιση σε όγκο ασθενών, δεν υπήρξε ούτε διασπορά, ούτε και έκθεση σε κίνδυνο. Αυτό κάτι αποδεικνύει:

  • την άψογη επιχειρησιακή προσαρμογή.
  • την ευλαβική τήρηση οδηγιών ΕΟΔΥ.
  • την ορθολογική διαχείριση προμηθειών.

Στο εμπερίστατο του καιρού μας, καλό είναι να βλέπουμε την παρουσία μας στη δημόσια σφαίρα, μέσα από το πρίσμα της προσφοράς και της στοργής και όχι της διασποράς πανικού που προδίδει μόνον ιδιοτέλεια.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΜΠΛΟΥΧΟΣ

Βουλευτής Ν. Δράμας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ημερίδα ΔΕΥΑΔ για την παγκόσμια ημέρα νερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Πέτρος Τσολιάς υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Πέτρος Τσολιάς, Συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα είναι στο ψηφοδέλτιο  του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

“Οι πρώτοι 10 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”

Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ», κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ανακοινώνει τους πρώτους δέκα  (10) υποψήφιους Ευρωβουλευτές του συνδυασμού, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων:

 

  1. Πανταζίδου Όλγα – Συντονίστρια Κεντρικής Μακεδονίας
  2. Βασιλειάδου Όλγα – Ειδική Παιδαγωγός
  3. Μπίκα Γεωργία – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
  4. Κούρου Ράνια – Επαγγελματίας
  5. Λάβδας Ελευθέριος – Καθηγητής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  6. Τσολιάς Πέτρος – Συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  7. Μπίθας Ορέστης – Χημικός Μηχανικός
  8. Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος – Νομικός, Συντονιστής Ημαθίας
  9. Κοσματόπουλος Αθανάσιος – Χειρουργός, τ. Δήμαρχος
  10. Μπέλλος Μιχάλης – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εύχεται «Καλό Αγώνα για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ».

Την επόμενη εβδομάδα o κ. Εμφιετζόγλου θα ανακοινώσει τη «δεύτερη» δεκάδα υποψηφίων  ευρωβουλευτών του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ».

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλιμάκιο ΓΣΕΕ στο Δήμο Δράμας εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τον Δήμο Δράμας επισκέφθηκε σήμερα Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ το οποίο βρέθηκε στην πόλη εν όψει της προετοιμασίας της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το κλιμάκιο, λόγω απουσίας του Δημάρχου,  υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δ. Αμαραντίδης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Τσακίρης.

Το κλιμάκιο της ΓΣΣΕ αποτελούμενο από τον Γεν. Γρ. ΓΣΕΕ, Ν. Φωτόπουλο, τον Οργανωτικό Γρ. ΓΣΕΕ, Ευ. Μουτάφη, το μέλος της ΓΣΕΕ και Πρ. της Ομοσπονδίας Χειριστών, Ν. Ηλιόπουλο και τον Πρ. Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών ΓΣΕΕ, Απ. Ραπτόπουλο  συνόδευε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γ. Σαβρίδης, και τα μέλη της Διοίκησης Κ. Γεωργιάδης, Δ. Ιωαννίδης και Β. Τσακαλίδου.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία, από πλευράς ΓΣΕΕ, της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Απριλίου και την οργάνωση των σχετικών  κινητοποιήσεων. Ζητήθηκε από το Δήμο Δράμας να δηλώσει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα της ΓΣΕΕ  και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλεί σχετικό ψήφισμα, προκειμένου  να προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

H Δράμα προικίζεται το 2024 με ένα νέο μουσείο φωτογραφικών μηχανών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πρόγραμμα για όλα τα Δρώμενα του Δωδεκαημέρου 2024 στην Π.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Για τον Σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος: «Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Λουτρά Ελευθερών: Εγκατάλειψη και παρακμή σε μια άλλοτε κραταιά και όμορφη λουτρόπολη

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Στην πρώτη θέση η Πατάτα Κ. Νευροκοπίου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Taste Atlas Awards 2023-24

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Αρχαία Διονυσιακά Δρώμενα αναβιώνουν σε πολλά χωριά της ΠΕ Δράμας

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Μπαμπούγερα Καλή Βρύσης στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη παρουσιάζει στη Δράμα τα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο δρόμος για Αμφίπολη έχει… πολύ δρόμο μπροστά του

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ημερίδα ΔΕΥΑΔ για την παγκόσμια ημέρα νερού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ο Πέτρος Τσολιάς υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

Εκλογές 20195 ημέρες πριν

Εξοικονομώ Επιχειρώ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Κλιμάκιο ΓΣΕΕ στο Δήμο Δράμας εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου

Χρηστικά7 ημέρες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απαιτούνται άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου Δράμας που βρίσκεται σε δεινή θέση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τους εκπροσώπους των ΤΑΧΙ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

ΕΚΘΕΣΗ «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία – Απαντήσεις στα αδιέξοδα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διακοπή κυκλοφορίας στην περιμετρική οδό Κορυλόβου μέχρι το Νοέμβριο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Περίπατος γυναικών στο άλσος Κορυλόβου

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών